Problem z Parą Rozel Białolicych
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- walh
- Ptaki które hoduję: Ara ararauny
Ara macao
Ara chloroptera
Amazonka niebieskoczelna - Lokalizacja: Racibórz
I wkoncu zadecydowalem i sprzedalem samca troszeczke bylo mi go żal, Bo mial ładne i lsniace a zarazem krwisto czerwone ubarwienie, Byl on moją pierwszą rozelą z mutacji rubino.Ale musialem w koncu postanowic czy zamienic ptaki czy sprzedac jednego.Kupilem tegorocznego tzn juz 08r kwiecień niby samca bo juz sam nie wiem co to jest... z wygladu przypomina samicę a zachowania raz na samca i raz na samicę , spiewa jak samiec ale co z tego skoro jedna z samic takze odzwya sie tak melodyjnie jak samiec.....
Ta nowo zakupiona rozela jest po samcu rubino i cynamonowej samicy.
Jest to mutacja pastel cynamonowy. Postaram się zrobić fotki.... moze ktoś z forumowiczy mi pomoże to roztrzygnąć co w koncu mam czy niby parę (samca i samicę) czy 2 samice, lub co gorsza jakiegoś ptaka bez prawidlowej postawy
Ta nowo zakupiona rozela jest po samcu rubino i cynamonowej samicy.
Jest to mutacja pastel cynamonowy. Postaram się zrobić fotki.... moze ktoś z forumowiczy mi pomoże to roztrzygnąć co w koncu mam czy niby parę (samca i samicę) czy 2 samice, lub co gorsza jakiegoś ptaka bez prawidlowej postawy

- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Hmm z tego zdjęcia raczej bym nie podejmował się pewnej oceny co to jest głowa troszkę maława jak na samca no ale zastrzegam że zdjęcie może kłamać.
Waldek weź i postaraj się zrobić fotę z przodu jak siedzi na patyku wtedy może będzie bardziej wiarygodne zdjęcie.Na podstawie tego zdjecia ja bym obstawił jednak na samiczkę.
Waldek weź i postaraj się zrobić fotę z przodu jak siedzi na patyku wtedy może będzie bardziej wiarygodne zdjęcie.Na podstawie tego zdjecia ja bym obstawił jednak na samiczkę.