Czy papugi powinny mieć dostęp do piasku ?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: papugi, drobna egzotyka
- Kontakt:
Krysia- pisze:boYka,
Byłam w Loro Parku na Teneryfie. Setki klatek z papugami na powietrzu przez okrągły rok. Jako podłoże w każdej jednej klatce jest najzwyklejsza czarna ziemia, nikt się nie bawi w sypanie tam piasku. Opiekunowie po prostu co dzień wymiatają miotłami nieczystości, pióra, resztki pokarmu wyrzuconego z misek, odchody.
Czy były tam woliery w budynkach bądż typowe ptaszarnie zabudowane, bo zastanawiam się czym w nich wysypują podłogi.
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Nie, nie było ani jednej woliery w budynkach ani zabudowanych ptaszarni. Wszystkie klatki na wolnym powietrzu włącznie z dużymi wolierami w których było tzw przedszkole integracyjne - różne gatunki młodziutkich papug dokarmianych ręcznie.
Podczas pobytu w tym roku zauważyłam, że podłoże w klatkach było wysypane jakimś drobnym, brązowym granulatem. Nie wiem co to było.
Klatki cały rok są na powietrzu bo nawet zimą temperatura tam nie spada poniżej 18 - 20 st C.
Podczas pobytu w tym roku zauważyłam, że podłoże w klatkach było wysypane jakimś drobnym, brązowym granulatem. Nie wiem co to było.
Klatki cały rok są na powietrzu bo nawet zimą temperatura tam nie spada poniżej 18 - 20 st C.