Witam! Tak czytam jak każdy chwali się jak to wasze papajki objadają się owocami, warzywami , listkami itp, a moja nie chce. Dostałam moją falistą jak miał 8 miesięcy (to samczyk) gdzieś wyczytałam ,że jeśli nie była nauczona jeść owoców i warzyw to nie będzie jadła ,i warto spróbować zetrzeć na tarce i włożyć w pojemnik zamiast suchego ziarna. Zabrać prosko (które mój papug kocha :) )i kolby i jak będzie głodny to w końcu zje. Ale nie ruszył :/ daje mu codziennie albo kawałek marchewki, albo ogórka, mandarynke itp , nic nie chce. Kiedyś wsadził dziubek w kawałek mandarynki, (chyba się przestarszył :) ) skoczył na inna żerdkę i psiknął (może to przez sok), dziś mu dałam koperek to bał sie podejść do niego. Dodam ,że ptaszek jest zdrowy, jestem z nim cały dzień i noc no chyba ,że idę po zakupy itp, aktualnie nie pracuję , więc cały czas jesteśmy razem, jak rano wstaję , on sobie podje to otwieram mu klatkę i lata cały dzień gdzie, i jak długo chce. Jest wesoły, lata ,śpiewa, wrzeszczy robi co chce. Zrobiłam mu plac zabaw ale narazie go tylko obserwuje. Ale wracając, dlaczego nie je tych owoców i warzyw? Nawet nie próbuje, będę wdzięczna za rady jak go do tego zachęcić :)
Ostatnio zmieniony śr lut 29, 2012 06:48 przez
Basiula, łącznie zmieniany 1 raz.
Carlo mój maliutki :)