-Zapoznajmy się raz jeszcze-
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję:
witam
zarejestrowałem sie na forum niedawno,powoli je przegladam, czytam i powiem po prostu:
forum jest super.
Jestem miłośnikiem ptaków i posiadam tzw.małą egzotykę kanarki: harceński i czerwony a obecnie(w marcu) grono się powiększy o alekse na którą czekam.
Dziekuję za rady i pomoc w odpowiedziach wojtkowi z.
pozdrawiam wszystkich serdecznie
mopsik
zarejestrowałem sie na forum niedawno,powoli je przegladam, czytam i powiem po prostu:
forum jest super.
Jestem miłośnikiem ptaków i posiadam tzw.małą egzotykę kanarki: harceński i czerwony a obecnie(w marcu) grono się powiększy o alekse na którą czekam.
Dziekuję za rady i pomoc w odpowiedziach wojtkowi z.
pozdrawiam wszystkich serdecznie
mopsik
pozdrawiam
mops
mops
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
Te... sikoreczka! nie chwal się :) he he. Mosp, mamy nadzieję że posiedzisz u nas jakiś czas i jeszcze nieraz się nasz Wojcio w czymś przyda i nie tylko on ;)
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
-
- Ptaki które hoduję: aleksandretty, nimfy, faliste, rozelle, modrolotki, lilianki, swiergoty, ksiezne walli, nierozlaczki
- Kontakt:
Czesc
mam na imie Bartek jestem z Nowego Dworu Gdanskiego
jestem hodowca papuzek falistych(posiadam okolo 30 par legowych),nimf(posiadam 4 pary legowe-szeki,perlowe,lutino)roaz posiadam 4 pary legowe nierozlaczek fishera.
Planuje kupic jeszcze Aleksandretty obrozne ale niema nikt na sprzedaz par legowych bo albo siedza teraz na jajkach albo juz zostaly sprzedane(poszukuje zielonych).
Jakby mial ktos na sprzedaz pare legowa aleksandrett obroznych zielonych to z checia bym kupil,moze tez byc samiczka 2 letnia
mam na imie Bartek jestem z Nowego Dworu Gdanskiego
jestem hodowca papuzek falistych(posiadam okolo 30 par legowych),nimf(posiadam 4 pary legowe-szeki,perlowe,lutino)roaz posiadam 4 pary legowe nierozlaczek fishera.
Planuje kupic jeszcze Aleksandretty obrozne ale niema nikt na sprzedaz par legowych bo albo siedza teraz na jajkach albo juz zostaly sprzedane(poszukuje zielonych).
Jakby mial ktos na sprzedaz pare legowa aleksandrett obroznych zielonych to z checia bym kupil,moze tez byc samiczka 2 letnia
- Lamiadzika
- Ptaki które hoduję: Nimfy
- Kontakt:
Mam na imie Agnieszka. Zawsze marzyłam o zwierzyncu w domu. Znosilam co sie dalo na nieszczescie rodzicow. Papugi ktore dostalam na urodziny rodzice pod moja nieobecnosc oddali. Pies uciekl bo nie lubil domowego zarcia, wolal zywic sie na smietniku. No rybki w 200 litrowym akwarium wlasnej roboty, daly mi duzo satysfakcji dopóki nie zdechł wegorzyk:( Tak sie skubaniutki zapatrzyl w swoje odbicie ze zapomnial jesc. A potem przeprowadzka lokowanie rybek w mniejszych pojemnikach, oddawanie do zoologicznego z nadzieja ze jeszcze je zobacze. Wyprowadzilam sie 600 km od domu.
Teraz mam 2 papuzki faliste Kubusia i Kryszynke. Samica wytworna dama, a samiec straszny agresor.
Krolik Wacek nie chce nic innego jak tylko jesc. Piszczy na papugi. Papugi sie na niego dra. Doprowadzaja go do zawalu siadajac na jego klatce. Niestety musialam zrobic grafik na wypuszczanie z klatki. Krolik postrzega papugi jako przysmak:)
Co wiecej. Mam 7 letnia corke Julitke. I probuje jakos powoli zyc, robiac to co lubie. Pozdrawiam
Teraz mam 2 papuzki faliste Kubusia i Kryszynke. Samica wytworna dama, a samiec straszny agresor.
Krolik Wacek nie chce nic innego jak tylko jesc. Piszczy na papugi. Papugi sie na niego dra. Doprowadzaja go do zawalu siadajac na jego klatce. Niestety musialam zrobic grafik na wypuszczanie z klatki. Krolik postrzega papugi jako przysmak:)
Co wiecej. Mam 7 letnia corke Julitke. I probuje jakos powoli zyc, robiac to co lubie. Pozdrawiam
- Lamiadzika
- Ptaki które hoduję: Nimfy
- Kontakt:
Cóż, trochę się już na forum rozkręciłam, wypadałoby się przedstawić
Mam na imię Ewa, mieszkam ok.30km od morza,ale kocham góry
Ptasią przygodę zaczęłam niedawno od nabycia aleksy, choć o skrzydlatym domowniku marzyłam od bardzo dawna... Mój ptasior to takie biedactwo kupione w sklepie zoologicznym, ciągle jeszcze zestresowane. Mam wielką nadzieję że kiedyś mi zaufa i choć trochę uda się nam go oswoić.
Mam też w domu nieduże akwarium, nic takiego, kilka skalarków....
I to chyba tyle o mnie... Pozdrowienia dla wszystkich!!!

Mam na imię Ewa, mieszkam ok.30km od morza,ale kocham góry

Ptasią przygodę zaczęłam niedawno od nabycia aleksy, choć o skrzydlatym domowniku marzyłam od bardzo dawna... Mój ptasior to takie biedactwo kupione w sklepie zoologicznym, ciągle jeszcze zestresowane. Mam wielką nadzieję że kiedyś mi zaufa i choć trochę uda się nam go oswoić.
Mam też w domu nieduże akwarium, nic takiego, kilka skalarków....
I to chyba tyle o mnie... Pozdrowienia dla wszystkich!!!
Ewa
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
No to czas na mnie. Mam na imię, Arek chociaż nick brzmi coco39 mieszkam na Śląsku 20 km od granicy naszymi południowymi sąsiadami Czechami. Ewa napisała, że mieszka blisko morza, lecz kocha góry u mnie na odwrót ja z swoja żoną i synem mieszkamy niedaleko gór, ale zakochani jesteśmy w polskim morzu.
Mam 36 lat a ptakami zajmuję się od 10 roku życia. Na początku były to kanarki kolorowe,lizardy a później zmieniło się to na zamiłowanie do papug.
Obecnie w swojej hodowli posiadam 3 pary rozelli białolicej (zwykła czerwona i lutino) barrabandy, aleksandretty obr., papugi górskie,księżniczki Walii, nierozłączki czarnogłowe oraz nimfy. Jestem zrzeszony w PZHKiPE.
Na koniec chcę pozdrowić wszystkich uczestników tego forum.

Mam 36 lat a ptakami zajmuję się od 10 roku życia. Na początku były to kanarki kolorowe,lizardy a później zmieniło się to na zamiłowanie do papug.
Obecnie w swojej hodowli posiadam 3 pary rozelli białolicej (zwykła czerwona i lutino) barrabandy, aleksandretty obr., papugi górskie,księżniczki Walii, nierozłączki czarnogłowe oraz nimfy. Jestem zrzeszony w PZHKiPE.
Na koniec chcę pozdrowić wszystkich uczestników tego forum.

- finnabair
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna
Witam , jestem tutaj oczywiście pierwszy raz i uwaznie sie rozglądam.
Wpadłam na was szukając widomości o aleksandrettach, ponieważ wczoraj właśnie przeprowadziliśmy akcję odkupywania zabiedzonej papugi od pary staruszków, którzy nie mieli mozliwosci sie nia zajmować należycie..to nasze początki i papug na razie nas unika jak moze...mam nadzieję znaleźć tutaj wiele ważnych i przydatnych informmacji.
Poza Aleksandrettą mamy też kilka nierozłączek i psa...wszyscy zadowoleni, nierozłaczki w trkacie lęgów
Wpadłam na was szukając widomości o aleksandrettach, ponieważ wczoraj właśnie przeprowadziliśmy akcję odkupywania zabiedzonej papugi od pary staruszków, którzy nie mieli mozliwosci sie nia zajmować należycie..to nasze początki i papug na razie nas unika jak moze...mam nadzieję znaleźć tutaj wiele ważnych i przydatnych informmacji.
Poza Aleksandrettą mamy też kilka nierozłączek i psa...wszyscy zadowoleni, nierozłaczki w trkacie lęgów

Serdecznie Witam wszystkich użytkowników forum kochających papużki :)
nazywam się Ola a mój pupil Flerek .. jest papużką z rodziny nimf prawdopodobnie chłopczyk.. Flerek to moja pierwsza papużka, dlatego też chciałabym zadbać o nią jak najlepiej :) mam ją od 25 czerwca 2007r.. Koffane i mądre stworzonko :)
Bardzo miło mi Was poznać i czegoś sie nauczyć od Was, by poznać potrzeby mojego Frelka :)
Pozdrawiam serdecznie Ola :)
nazywam się Ola a mój pupil Flerek .. jest papużką z rodziny nimf prawdopodobnie chłopczyk.. Flerek to moja pierwsza papużka, dlatego też chciałabym zadbać o nią jak najlepiej :) mam ją od 25 czerwca 2007r.. Koffane i mądre stworzonko :)

Bardzo miło mi Was poznać i czegoś sie nauczyć od Was, by poznać potrzeby mojego Frelka :)
Pozdrawiam serdecznie Ola :)