-Zapoznajmy się raz jeszcze-

-tutaj mozna napisac kilka słów o sobie o swoich skrzydlatych przyjaciołach o rodzinie i o tym czego sami sobie i innym życzylibyście-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

zako_liber
Ptaki które hoduję:

Post autor: zako_liber » ndz gru 24, 2006 00:04

morelia spilota cheynei i python regius :-D

MOPS
Ptaki które hoduję: kanarki

Post autor: MOPS » śr lut 07, 2007 20:25

witam

zarejestrowałem sie na forum niedawno,powoli je przegladam, czytam i powiem po prostu:
forum jest super.
Jestem miłośnikiem ptaków i posiadam tzw.małą egzotykę kanarki: harceński i czerwony a obecnie(w marcu) grono się powiększy o alekse na którą czekam.
Dziekuję za rady i pomoc w odpowiedziach wojtkowi z.
pozdrawiam wszystkich serdecznie

mopsik
pozdrawiam

mops

Awatar użytkownika
Grzegorz
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
Kontakt:

Post autor: Grzegorz » śr lut 07, 2007 22:34

Te... sikoreczka! nie chwal się :) he he. Mosp, mamy nadzieję że posiedzisz u nas jakiś czas i jeszcze nieraz się nasz Wojcio w czymś przyda i nie tylko on ;)
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...

bartek
Ptaki które hoduję: aleksandretty, nimfy, faliste, rozelle, modrolotki, lilianki, swiergoty, ksiezne walli, nierozlaczki
Kontakt:

Post autor: bartek » sob lut 10, 2007 17:11

Czesc
mam na imie Bartek jestem z Nowego Dworu Gdanskiego
jestem hodowca papuzek falistych(posiadam okolo 30 par legowych),nimf(posiadam 4 pary legowe-szeki,perlowe,lutino)roaz posiadam 4 pary legowe nierozlaczek fishera.
Planuje kupic jeszcze Aleksandretty obrozne ale niema nikt na sprzedaz par legowych bo albo siedza teraz na jajkach albo juz zostaly sprzedane(poszukuje zielonych).
Jakby mial ktos na sprzedaz pare legowa aleksandrett obroznych zielonych to z checia bym kupil,moze tez byc samiczka 2 letnia

Awatar użytkownika
JC
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: gołębie egzotyczne, papugi małe i srednie, zeberki
Kontakt:

Post autor: JC » sob lut 10, 2007 19:25

Jesteś młodym człowiekiem, więc masz duzo czasu przed sobą, dlatego radzę kupić młode ptaki i samemu zestawić pary. Ptaki dorosłe, jezeli nawet u kogoś dobrze gniazdowały to nie żadnej gwarancji że w nowym miejscu będą przystępowac do lęgów.

zazi-99

Post autor: zazi-99 » czw lut 15, 2007 23:39

A ja jestem tutaj nowa :-> i mam zamiar byc szczesliwa posiadaczka aleksandretty obroznej :)

pozdrwaiam wszystkich :*

Awatar użytkownika
Figa
Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna

Post autor: Figa » pt lut 16, 2007 17:20

Witaj zazi-99 :-) Są tu hodowcy tych papug, więc może coś znajdziesz dla siebie.

zazi-99

Post autor: zazi-99 » pt lut 16, 2007 18:39

juz napisalam do WOJTEKZ'a ale jego papuzki dopiero szykuja sie do lęgow .

Awatar użytkownika
Lamiadzika
Ptaki które hoduję: Nimfy
Kontakt:

Post autor: Lamiadzika » wt kwie 17, 2007 19:17

Mam na imie Agnieszka. Zawsze marzyłam o zwierzyncu w domu. Znosilam co sie dalo na nieszczescie rodzicow. Papugi ktore dostalam na urodziny rodzice pod moja nieobecnosc oddali. Pies uciekl bo nie lubil domowego zarcia, wolal zywic sie na smietniku. No rybki w 200 litrowym akwarium wlasnej roboty, daly mi duzo satysfakcji dopóki nie zdechł wegorzyk:( Tak sie skubaniutki zapatrzyl w swoje odbicie ze zapomnial jesc. A potem przeprowadzka lokowanie rybek w mniejszych pojemnikach, oddawanie do zoologicznego z nadzieja ze jeszcze je zobacze. Wyprowadzilam sie 600 km od domu.
Teraz mam 2 papuzki faliste Kubusia i Kryszynke. Samica wytworna dama, a samiec straszny agresor.
Krolik Wacek nie chce nic innego jak tylko jesc. Piszczy na papugi. Papugi sie na niego dra. Doprowadzaja go do zawalu siadajac na jego klatce. Niestety musialam zrobic grafik na wypuszczanie z klatki. Krolik postrzega papugi jako przysmak:)
Co wiecej. Mam 7 letnia corke Julitke. I probuje jakos powoli zyc, robiac to co lubie. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
rozi
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: rozi » wt kwie 17, 2007 19:22

Witaj na forum 8-)
everybody's someone

Awatar użytkownika
Lamiadzika
Ptaki które hoduję: Nimfy
Kontakt:

Post autor: Lamiadzika » wt kwie 17, 2007 19:27

Dzieki za przywitanie. Nie moge sie jakos polapac tu na forum. Nie wiem dokladnie gdzie mam
isc zeby przeczytac to co mnie interesuje. Moze jeszcze nie jestem lotna ale probuje:)

Awatar użytkownika
ewry
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: ewry » sob kwie 21, 2007 07:04

Cóż, trochę się już na forum rozkręciłam, wypadałoby się przedstawić ;-)
Mam na imię Ewa, mieszkam ok.30km od morza,ale kocham góry :-)
Ptasią przygodę zaczęłam niedawno od nabycia aleksy, choć o skrzydlatym domowniku marzyłam od bardzo dawna... Mój ptasior to takie biedactwo kupione w sklepie zoologicznym, ciągle jeszcze zestresowane. Mam wielką nadzieję że kiedyś mi zaufa i choć trochę uda się nam go oswoić.
Mam też w domu nieduże akwarium, nic takiego, kilka skalarków....
I to chyba tyle o mnie... Pozdrowienia dla wszystkich!!!
Ewa

Awatar użytkownika
coco39
Ptaki które hoduję: papugi
Kontakt:

Post autor: coco39 » pt cze 22, 2007 12:47

No to czas na mnie. Mam na imię, Arek chociaż nick brzmi coco39 mieszkam na Śląsku 20 km od granicy naszymi południowymi sąsiadami Czechami. Ewa napisała, że mieszka blisko morza, lecz kocha góry u mnie na odwrót ja z swoja żoną i synem mieszkamy niedaleko gór, ale zakochani jesteśmy w polskim morzu.
Mam 36 lat a ptakami zajmuję się od 10 roku życia. Na początku były to kanarki kolorowe,lizardy a później zmieniło się to na zamiłowanie do papug.
Obecnie w swojej hodowli posiadam 3 pary rozelli białolicej (zwykła czerwona i lutino) barrabandy, aleksandretty obr., papugi górskie,księżniczki Walii, nierozłączki czarnogłowe oraz nimfy. Jestem zrzeszony w PZHKiPE.
Na koniec chcę pozdrowić wszystkich uczestników tego forum.
:-D
Pozdrawiam
ArekP
http://arek-papugi.eu/

Awatar użytkownika
ewry
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: ewry » pt cze 22, 2007 14:41

Ale Ci Pawł zazdroszczę tych gór!! Byłam teraz w Tatrach...cudownie!!! Tylko że mam ponad 800km. Ale warto!!
Ewa

Awatar użytkownika
ewry
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: ewry » pt cze 22, 2007 21:53

Upssss...oczywiście Arek a nie Paweł!! Sorki!!! Wybaczysz....??
Ewa

Awatar użytkownika
coco39
Ptaki które hoduję: papugi
Kontakt:

Post autor: coco39 » sob cze 23, 2007 11:29

Jasne że wybaczam choć napisałaś Paweł i tak wiedziałem że o mnie chodzi :-D
Pozdrawiam
ArekP
http://arek-papugi.eu/

Awatar użytkownika
finnabair
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna

Post autor: finnabair » śr cze 27, 2007 08:58

Witam , jestem tutaj oczywiście pierwszy raz i uwaznie sie rozglądam.
Wpadłam na was szukając widomości o aleksandrettach, ponieważ wczoraj właśnie przeprowadziliśmy akcję odkupywania zabiedzonej papugi od pary staruszków, którzy nie mieli mozliwosci sie nia zajmować należycie..to nasze początki i papug na razie nas unika jak moze...mam nadzieję znaleźć tutaj wiele ważnych i przydatnych informmacji.
Poza Aleksandrettą mamy też kilka nierozłączek i psa...wszyscy zadowoleni, nierozłaczki w trkacie lęgów :mrgreen:

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki

Post autor: Boguśka » śr cze 27, 2007 11:34

No to witamy serdecznie!Mam nadzieje,że Ci się u nas spodoba i poradzisz sobie z aleksą.
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

Awatar użytkownika
finnabair
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna

Post autor: finnabair » śr cze 27, 2007 15:51

pierwsze próby za nami...Benek mnie nie zna i jak moze to na mnie fuka...ale juz udało mi sie go przekonać, żeby zjadł nieco jabłka podanego na patyczku..ciezka praca przed nami :mrgreen:

Ollcia
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: Ollcia » pt lip 13, 2007 16:06

Serdecznie Witam wszystkich użytkowników forum kochających papużki :)
nazywam się Ola a mój pupil Flerek .. jest papużką z rodziny nimf prawdopodobnie chłopczyk.. Flerek to moja pierwsza papużka, dlatego też chciałabym zadbać o nią jak najlepiej :) mam ją od 25 czerwca 2007r.. Koffane i mądre stworzonko :) :-D

Bardzo miło mi Was poznać i czegoś sie nauczyć od Was, by poznać potrzeby mojego Frelka :)

Pozdrawiam serdecznie Ola :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Poznajmy się-”