Choroba świerzb?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
Re: Choroba świerzb?
'Nie, gady nie mają takich samych wymagań dotyczących wzroku jak ptaki; nigdy nie należy ich używać, ponieważ mogą uszkodzić oczy ptaków. W sklepach zoologicznych można kupić wiele różnych rodzajów żarówek, które twierdzą, że są dobre dla ptaków. Prawda jest taka, że większość tych świateł nie jest dobra dla ptaków domowych, a właściciele powinni trzymać się od nich z daleka, ponieważ zawierają rodzaj światła ultrafioletowego, które może uszkodzić ich wzrok.'
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
Sprawdź allegro itp. Ten rodzaj żarówek używa się do ogrzewania pisklat kurczaczków. Może masz jaki sklep sprawdz
Chciałem dziś kupić czerwoną, którą znalazłem wczoraj lecz pani nie miała kodu. Zapytam, obejrzę i poczytam co napisano na produkcie.
Chciałem też dowiedzieć się czy mogę im dać ten wieszaczek kupiony w sklepie w którym papugi mają świerzb. Ewentualnie jak zdezynfekować to środkami dostępnymi w domu.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
swieżbowiec nie lata, nie przenosi sie droga kropelkowa
aby doszlo do zarażania musi byc kontakt z drugim ptakiem, na wieszaczku z ktorym papugi w sklepie nie miały stycznosci na pewno nie ma pasożyta