Witam serdecznie. Posiadam dwa samce papużki falistej. Jeden jest u mnie niecały miesiąc a drugi od wczoraj. Oba z tego roku, z tych samych lęgów. Zauważyłam, że nowy Papużek ma dziwne stópki. Rzadko siedzi na żerdziach, głównie na dnie klatki. Nóżki mu się rozjeżdżają a i z poruszaniem po klatce ma problemy. Wczoraj wyleciał mi na chwilę i lata bez problemu. Dużo przysypia i jest napuszony ale są momenty że się ożywia. Trochę ćwierka do drugiego i apetyt ma.
Co to może być? Czy to jakaś choroba czy uraz?
Dziwne stópki
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
jak ma rozjechane nogi to ma problem z siedzeniem na zerdzi, to nie wina stóp tylko zle ulożenie nóg w stawie biodrowym, to się koryguje/ pęta sie nogi/ gdy pisklak ma 2 tygodnie, teraz nic nie zrobisz
Czy to go boli? Jak mam mu pomóc w "codziennym" życiu? Chciałabym obu chłopaków połączyć ze sobą ale nie wiem w jaki sposób jak Papużek ma takie problemy...
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
to go nie boli, dac mu w klatce półki do siedzenia,
łaczysz tak samo jak zdrowe , dla nich nie ma znaczenia, ze jeden ma problemy
łaczysz tak samo jak zdrowe , dla nich nie ma znaczenia, ze jeden ma problemy