Nie moge odróżnić samca od samicy
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Re: Nie moge odróżnić samca od samicy
Dziękuję bardzo, a możliwe jest, żeby samiec się zalecał do młodego samczyka, jeżeli w klatce jest jeszcze samiczka? Bo cały czas mu podśpiewuje odkąd się pojawił, mimo że wcześniej przy samiczce się podobnie zachowywał 

- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
U papug wszystko jest możliwe. Może ten starszy traktuje tamtą papużkę jak pisklaka i chce go dokarmiać.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: Papugi faliste
Proszę o pomoc w rozpoznaniu plci miala być parka tak Pani twierdziła w zoologicznym
-
- Ptaki które hoduję: Papugi faliste
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
dwa samczyki, tak myślę.
Mam problem z odróżnieniem płci papuszki falistej.Moglby ktoś podpowiedzieć jaka płeć tych popug?
Cały czas siedzą razem, poprawiają sobie piórka, wyganiają inne jak podlecą do nich. Wpuściłem do nich samca i go przeganiają
Witam. Od jakiegoś czasu mam 4 papuzki. Nie jestem pewny jednej, powiedziano mi, że to samica ale woskowka jakas dziwna. Mam ja od listopada 2023, a wykluła się 2 miesiące wcześniej także nie długo będzie miała rok. Samce mam starsze 2 letnie. Założyłem nie dawno budkę legowa i zaczęła tam wchodzić, ściela trociny ale nic więcej się nie dzieje póki co aczkolwiek wydaje mi się, że dobrała sobie kompana. Mam wrażenie, że zachowanie samicy ale nie jestem pewny czy to na 100%samica. Jestem początkującym hodowca od półtora roku i chciałbym zacząć je powoli rozmnażać. Wiedzę czerpie głównie z internetu i od kolegi hodowcy. Proszę o pomoc, wrzucam zdjęcie. Z góry dziękuję.
No właśnie nie dawno założyłem budkę, interesowała się nawet wchodziła i przesuwała trociny. Grucha sobie z samcem ale to tylko takie "dziobkowanie" jest. Gdzieś wyczytałem, że jak łapy są typowo różowe to raczej samica, prawda ? Tydzień temu dołożyłem do klatki jeszcze jedna parkę i od tego czasu przestała się interesować budka.
Ja też poproszę o pomoc w odróżnieniu samca od samiczki dwóch jestem pewna na 100%