Nie moge odróżnić samca od samicy
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
niebieski to leciwy samiec, zielonej zrób dokładniejsze zdjęcie. Ogólnie samiec ma niebieską woskówkę ( nozdrza nad dziobem) natomiast samice mają jasne, brązowe... Ogólnie oczywiście kupiłeś w zoologicznym stare ptaki, na pewno niebieski jest stary
Moze i jest stary. Tylko dlaczego woskowka z pełnej niebieskiej sie wyprawia na brązową?
- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
Może to być przez wiek, ale może być też świerzb ( na tym się już nie znam) Patrzę na tę zieloną i albo tak dziwnie wychodzą zdjęcia, albo ona pod spodem też ma niebieską woskówkę... Wiesz, ja do ciebie nie piję, mnie po prostu coś tafia, że ludzie w sklepach zoologiznych sprzedają takie ptaki... że już nie wspomnę, że oni często bladego pojęcia nie mają jak rozpoznać płeć...
- Oliwia77
- Ptaki które hoduję: ☆ Aktualnie nie hoduję żadnych ptaków, ale przygotowuję się i zbieram wiedzę o papugach, ponieważ dążę do założenia w przyszłości własnej hodowli papug.
Witam. Papugi faliste odróżnia się po noskach. Niebieskie mają samce a siwe i takie podobne do siwego mają samice. Ja myślę że niebieski to samiec bo ma niebieski nos a zielona to samica bo ma taki jasny nosek. Zobacz też pierwsze zdjęcie zielona papużka falista wygląda po wyglądzie jak samiczka jest taka słodka
a niebieska papużka falista na pierwszym zdjęciu wygląda na samca jest taka grubsza jak samiec no taka jak samiec ja to widzę. Pozdrawiam
-
- Ptaki które hoduję: Tymczasowo żadne
Czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć, który to samiec, a która samiczka? To nie moje papużki,pytam dla kogoś. Są młode ok.
7-8 tyg. Moim zdaniem woskówki mają takie same.
7-8 tyg. Moim zdaniem woskówki mają takie same.

-
- Ptaki które hoduję: Tymczasowo żadne
Właśnie niebieska to ma być samiec ( wg.sprzedawcy),a biała to niby samiczka,ale strasznie podobne te woskówki mają. Trwa wojna w klatce i stąd moje pytanie czy może jednak to dwa samce walczą ze sobą
Czy to są dwie samice ? Kupione jako parka.
Charakterki bab ;p

- Lazur
- Ptaki które hoduję: Nimfy, Senegalka, Papużki faliste, Rudosterki, Aleksandretty śliwogłowe, Aleksandretty chińskie, Przepiórki chińskie
Witam, potrzebuję pomocy w określeniu płci tej białej. Miały być dwie parki, ale podejrzewam, że to samiczka. Przesyłam zdjęcie,
pozdrawiam
pozdrawiam
Usłyszę Twoją pieśń,
Gdy dzikie ptaki będą śpiewać...
- Lazur
- Ptaki które hoduję: Nimfy, Senegalka, Papużki faliste, Rudosterki, Aleksandretty śliwogłowe, Aleksandretty chińskie, Przepiórki chińskie
Przesyłam jeszcze jedno zdjęcie, tu chyba lepiej widać.
Usłyszę Twoją pieśń,
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Dwa samce.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Trzy samczyki.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Dziękuję, a czy ktoś mi podpowie jakiej mutacji jest ta biała?
Dzień dobry, mogłabym prosić o pomoc w rozpoznaniu płci?
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Ten najstarszy to samiec, pozostałe dwa młodziaki wyglądają na samczyki, jednak co do nich to jeszcze za wcześnie aby określić płeć na 100%. Jednak wyglądają na samczyki. To tylko takie moje przypuszczenie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455