papuga zwymiotowała

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

!Weronika!
Ptaki które hoduję: Posiadam od 14.11.2020r 2 falisite raczej oba to samczyki niebieski Blue i zielony Leo

papuga zwymiotowała

Post autor: !Weronika! » czw lis 19, 2020 08:13

Hej moja papuga Blue (mam ją od soboty): w nocy tupie łapkami zaczyna ise tak ok 23 i trwa do rana, dziwnie otwiera dziób, wczoraj w nocy zwymiotowała pokarm był w całości na razie było tak tylko raz. ostatnio podawałam im witaminy bo pomyślałam że to brak witaminy B karmie je tylko
zianem bo tylko to chą jeść mam karme nestor witaminy dałąmm dwa rodzaje nestor complete to taie sypkie ziarenka, i jakiś tropical nektar do wody troche dalam. Ogolnie wydaje mi sie ze papugi za duzo jedza i nwm co zrobic mam im zabrac miske na jakis czas czy lepiej zeby teraz jadly jak wymiotowała, ogólnie druga papuga ta mlodsza Leo tylko sie drapie bo chyba ma pierzenie ale tak to to wszystko chyba ok u niej. normalnie sa bardzo zywe lataja swierkaja i skacza po klatce. Poszłabym do weta ale mam taki problem ze rodzice mi nie pozwola bo mowia ze przesadzam i nic jej nniebedzie, pozatym mam kwarantanne i dopiero jak juz to w pon moge jechac. prosze o rade bo juz sama nwm co to moze byc pasozyty by sie zgadzaly ale ta druga sie chyba dobrze czuje. aha papuga Blue sie puszy ostatnio ale mozliwe jest ze sie nnie wysypia przez to tupanie.

Awatar użytkownika
fotorobart
Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
Kontakt:

Post autor: fotorobart » czw lis 19, 2020 15:05

Papuga w stresie, nowe otoczenie ....

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla papużek falistych”