Tania Amazonka.
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna. Nimfa
Tania Amazonka.
Mam okazję kupić tanio Amazonkę niebieskoczelną. Podobno ma 7 miesięcy, i nie miała jeszcze innego właściciela oprócz właścicielki chodowli. Zapytałam czy jest oswojona, a babka mi pisze, że jeszcze nie, bo chce żeby jej właściciel sam ja oswoil i wychował według swoich upodobań. Ale czy to nie jest za późno??? Myślę że dlatego tak niska cena. Podejrzane...
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
oswoisz ptaka w każdym wieku, inna sprawa czy się zaprzyjaźnicie
, problem może być w przyszłoprzy zakupie drugiej papugi (do pary)

- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Oswoić się oswoi, ale jak do tej pory przebywał np. w wolierze z innymi papugami, to będzie najpewniej bardzo hałaśliwą papugą. I tak jak pisze Fotorobat może się nie zaprzyjaźnić z Tobą, będzie to takie oswojenie na zasadzie podaj łapę i weźmie z ręki jedzenie, ale niewiadomo czy będzie skora do tego aby ja brać na rękę itp.
-
To ja pisałam jakiś czas temu o Amazonce. Kupiłam ją. Ma 9 miesięcy nie 7 jak pisałam wcześniej. Oto co udało się uzyskać w 2 tygodnie.
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Niesamowite, czy ona była przez te 9 miesięcy z rodzicami i innymi papugami w wolierze ? Chyba jednak nie jest to papuga z woliery, błędnie odczytałam i sobie chyba sama dopowiedziałam, że to z woliery
.
Gratuluję

Gratuluję

-
Szczerze to nie wiem, kiedy zostala oddzielona od rodzicow. Kiedy pojechalam ja kupic znajdowala sie sama w klatce w pomieszczeniu gdzie byly tez inne papugi, ale tez w osobnych klatkach. Niektore bardzo glosne.... co mnie troche przerazilo. Wlasciciel zapewnial ze byla karmiona recznie, i ze na pewno sie oswoi. Nie ufalam mu za bardzo, ale zaryzykowalam. Jest u nas 2 tygodnie. Nie jest glosna... gaworzy sobie czasem. Balam sie, ze 9 miesiecy to juz za pozno na oswojenie, ale jedzenie z reki brala, wiec mialam nadzieje. Mysle ze wszystko jest na dobrej drodze
(Nie mam Polskich znakow).
![Krzywy :]](./images/smilies/kwadr.gif)