Nowa ustawa śmieciowa
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Nowa ustawa śmieciowa
Ponieważ nie mam gdzie zagospodarować śmieci z wolier - piach, łuski, resztki jedzenia, pióra ptasie odchody , nie wiem do jakiego pojemnika to dawać - czarny czy brązowy, bo do tej pory nie uzyskałam nigdzie odpowiedzi , czyli "nikt nic nie wie" Od firmy wywożącej śmieci niczego się nie dowiedziałam to samo w UM.
Czy ktoś wie ?
Czy ktoś wie ?
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Co prawda dotyczy to Warszawy ale moim zdaniem segregacja śmieci w kraju nie powinna niczym się różnić.
Może ten link Wam pomoże gdybyście mieli wątpliwości do którego pojemnika wrzucić odpady :
https://segregujna5.um.warszawa.pl/?fbc ... ScLt7fzwOU
Np pióra ptasie, ich odchody i zwierzęce - wrzucamy do pojemnika z odpadami zmieszanymi - pojemniki czarne
Może ten link Wam pomoże gdybyście mieli wątpliwości do którego pojemnika wrzucić odpady :
https://segregujna5.um.warszawa.pl/?fbc ... ScLt7fzwOU
Np pióra ptasie, ich odchody i zwierzęce - wrzucamy do pojemnika z odpadami zmieszanymi - pojemniki czarne
- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
ja wrzucam do czarnego , a czasami wrzucam na kompost. Ale kurcze faktycznie mogłoby się to kwalifikować do biodegradowalnych.... hmmmm..... u nas nie dają nam worków na bio to wrzucam do czarnego i w nosie.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
wg. nowych wytycznych- takie odpady zawierajace odchody dajemy do czarnego, u mnie sa wiorki na bio, ale do nich tylko resztki z ogrodu i kuchni/ bez nap[. kosci / bo te do czarnego