Dziwne upierzenie
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Falista
Dziwne upierzenie
Cześć
Mam do Was pilne pytanie. Posiadam papugę falistą, która ma około 3 miesięcy. Od kilku dni papuga ma dziwne upierzenie na głowie, co widać na zdjęciu.
Czy to normalne? Wasze papugi też tak mają?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Mam do Was pilne pytanie. Posiadam papugę falistą, która ma około 3 miesięcy. Od kilku dni papuga ma dziwne upierzenie na głowie, co widać na zdjęciu.
Czy to normalne? Wasze papugi też tak mają?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
ale śliczny <3 Dorasta, będą mu stopniowo znikać fale przy pierzeniu - tak, że nad woskówką będzie mieć ostatecznie żółte czoło :) fale zostaną tylko z tyłu :)
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
A tak na marginesie, ptak jest o wiele starszy, ma co najmniej rok.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: Falista
Ok, faktycznie źle napisałem. Hodowca 1,5 miesięcy temu powiedział, że ptak ma około 2-3 miesięcy. Więc teraz ma około 5 miesięcy. Ale nie rok. Po czym wnioskujesz? :) Czyżby hodowca mnie oszukał?
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Nie wiem czy hodowca Cię oszukał. Ptak ma już całkowicie intensywnie wybarwioną woskówkę. Pióra na głowie nie posiadają już charakterystycznych falek, ptak jest już przynajmniej po dwóch pierzeniach.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Wygląda świetnie. U mnie Neon też tak wygląda, natomiast Ciri jak zmienia piórka na główce to wygląda na chorą... Wyglądała, chodzi o główkę, jak świeżo opierzony pisklak xdxd