Chore łapki nimfy
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Nierozlaczki
Chore łapki nimfy
Cześć moja nimfa ma coś z lapkami, urodziła się ona z chorymi lapkami tzn ze u dwóch nóżek. paluszki zagina pod cała łapkę i żyje już tak 4 miesiąc ale zauważyłem że lapkinjej krwawia i robią się strupy co mam zrobić? Wysłał bym zdj ale nie będzie nic widać gdyż rany ma posmarowane płynem żeby nie wdalo się zakażenie (piokntanina nie wiem jak to się pisze) proszę o pomoc co mam zrobić? Wet od papug jest bardzo daleko ode mnie są jakieś sposoby by jej pomóc?
- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
co znaczy zagina łapki, to znaczy że na nich nie stoi w ogóle?? Specyficzny przypadek, i moim zdaniem trzeba szukać pomocy weterynarza a nie forum. Skąd w ogóle wziąłeś takiego ptaka??
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Zrób dokładne zdjęcie łapek z bliska tak aby było je dobrze widać i wklej to na forum.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: Nierozlaczki
O to zdjęcia proszę o pomoc
Przepraszam za jakość ale papuga nie chciała zbytnio współpracowac- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Jeżeli są rany to idź do weta, przepisze jakąś maść najlepiej z antybiotykiem aby zapobiec infekcji. Łapki są zdeformowane i nic na to nie poradzisz.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: Nierozłączka czerwonoczelna
Polecam przystosować klatkę i okolice do życia dla papużki z deformacjami łapek. Niestety, ale takie zacieranie będzie następowało bardzo często jak będzie chciała chodzić. Na internecie jest dosyć znany przypadek nierozłączki z zdeformowanymi łapkami. Właścicielka przystosowała całą klatkę pod ptaszka i mają się dobrze bez zatarć :) Birdhism się nazywała chyba stronka.