Czym karmić ręcznie młode
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Nierozłączki czarnogłowe
Czym karmić ręcznie młode
Hej,
Czytałem już Wojtku, łącznie z przeglądnięciem zdjęć cieplarki Twojej produkcji. Zastanawiam się jednak czy zamiast kabla grzewczego można użyć: 1. maty grzewczej do terrariów, 2. maty grzewczej samochodowej lub innej. Jest to dość tanie rozwiązanie. Zasugerowałem się tym filmem, który znalazłem na youtubie: https://www.youtube.com/watch?v=EzRh1nf8myA
W tym momencie moja para nierozłączek ma już dwa jajka. Zamierzam zająć się młodymi i odchować je własnoręcznie. Jestem doświadczonym hodowcą ptaków egzotycznych jak i dzikich, mam też doga niemieckiego. Forum przeglądam już od dawna.
Wydaje mi się, że użycie pojemnika plastykowego z odpowiednim wietrzeniem może wystarczyć. Trzeba wstawić tam też pojemnik z wodą, odpowiedni materiał na wyścielenie pojemnika i wszystko postawić na macie z regulowaną temperaturą grzania. Takie maty można kupić za 40-80 zł.
Czytałem już Wojtku, łącznie z przeglądnięciem zdjęć cieplarki Twojej produkcji. Zastanawiam się jednak czy zamiast kabla grzewczego można użyć: 1. maty grzewczej do terrariów, 2. maty grzewczej samochodowej lub innej. Jest to dość tanie rozwiązanie. Zasugerowałem się tym filmem, który znalazłem na youtubie: https://www.youtube.com/watch?v=EzRh1nf8myA
W tym momencie moja para nierozłączek ma już dwa jajka. Zamierzam zająć się młodymi i odchować je własnoręcznie. Jestem doświadczonym hodowcą ptaków egzotycznych jak i dzikich, mam też doga niemieckiego. Forum przeglądam już od dawna.
Wydaje mi się, że użycie pojemnika plastykowego z odpowiednim wietrzeniem może wystarczyć. Trzeba wstawić tam też pojemnik z wodą, odpowiedni materiał na wyścielenie pojemnika i wszystko postawić na macie z regulowaną temperaturą grzania. Takie maty można kupić za 40-80 zł.
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Obrożna
Dzień dobry.
Od nie całego tygodnia posiadam młodą aleksandrettę obrożną do dalszego ręcznego karmienia.
Przez 5 dni karmiłam ją własną mieszanką z wtaminami i wapnem, ale postanowiłam, że zainwestuję w gotową mieszankę dla młodej papużki.
Jaki i jakiej firmy pokarm wybrać dla 4 tygodniowej papużki ?
Kiedy papużka powinna zacząć jeść nasiona ?
Bardzo proszę o odpowiedź. :)
Od nie całego tygodnia posiadam młodą aleksandrettę obrożną do dalszego ręcznego karmienia.
Przez 5 dni karmiłam ją własną mieszanką z wtaminami i wapnem, ale postanowiłam, że zainwestuję w gotową mieszankę dla młodej papużki.
Jaki i jakiej firmy pokarm wybrać dla 4 tygodniowej papużki ?
Kiedy papużka powinna zacząć jeść nasiona ?
Bardzo proszę o odpowiedź. :)
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
nim kupiłaś to powinnas zaopatrzyc sie w odp. karmę do ręcznego karmienia a nie karmić domowym nie wiadomo czym- bo nie wiesz czy w w tej domowej jest wszystko to co powinno być i w odp. proporcjach, jest wiele bardzo dobrych mieszanek CeDe ,Versele Laga, Benefeed, Trixie, Quiko, Kaytee, Oropharma
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Obrożna
Słyszałam, że dobór mieszanki zależy też od gatunku papugi. Czy to prawda ?
-
- Ptaki które hoduję: szare, kakatoes
- Kontakt:
Znam tylko dwie, u Kaytee n.p. dla papug ktore potrzebuja wiecej tluszczu jak ary i szare, i inne, jak kakatoesy (mniej tluszczu)....wiec dwa rodzaje/.
Uzywalam czasami niezaleznie od mieszanki i rodzaju papugi i wiele roznicy nie zauwazylam...ale dla szarych i ary lepiej ta tluszcza mieszanka bo potrzebuja.
Dla aleksandrety Al chyba bedzie wiedzial.
Celine
Uzywalam czasami niezaleznie od mieszanki i rodzaju papugi i wiele roznicy nie zauwazylam...ale dla szarych i ary lepiej ta tluszcza mieszanka bo potrzebuja.
Dla aleksandrety Al chyba bedzie wiedzial.
Celine