Ara Ararauna , jaka karma?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Karmienie ar.
monka20, a gdzie kupowałaś małą ? Daj zdjęcia proszę 

Jestem nowa nie bardzo wiem jak się dodaje zdjęcia
musze pomyśleć, a kupiliśmy małą w Rybniku u pana Marcina.
Założyłam profil na garnek.pl - użytkownik monka20 jak byście mogli obejrzeć małą :) byłabym wdzięczna

Założyłam profil na garnek.pl - użytkownik monka20 jak byście mogli obejrzeć małą :) byłabym wdzięczna
-
- Ptaki które hoduję: Ara Chloroptera, Nimfa
Witaj.
Zrobiłaś błąd (jeśli nie miałaś wcześniej innych papug) kupując Arę ponieważ wiem Sam po sobie jak jest czasem blisko by ptak ucierpiał przez skąpą wiedzę hodowcy, ale Mój przypadek jest inny.
Nawiązując do tematu to nie posiadam super wiedzy ale z tego co się nauczyłem to te "czarne plamy" mogą to być prążki głodowe wynikające ze złej diety ptaka. Dobra dieta, witaminy, minerały itp. a Ara wróci do formy. Wstaw zdjęcie na wszelki wypadek i napisz do Basi (pysia34), ta Pani wie wszystko na temat Ar
Pozdrawiam
Zrobiłaś błąd (jeśli nie miałaś wcześniej innych papug) kupując Arę ponieważ wiem Sam po sobie jak jest czasem blisko by ptak ucierpiał przez skąpą wiedzę hodowcy, ale Mój przypadek jest inny.
Nawiązując do tematu to nie posiadam super wiedzy ale z tego co się nauczyłem to te "czarne plamy" mogą to być prążki głodowe wynikające ze złej diety ptaka. Dobra dieta, witaminy, minerały itp. a Ara wróci do formy. Wstaw zdjęcie na wszelki wypadek i napisz do Basi (pysia34), ta Pani wie wszystko na temat Ar

"Zrób pierwszy krok- Drugi zrobimy razem."
Witam ,
za niecały miesiąc odbieram młodziutką Are Araraunę , ręcznie wykarmioną .
Do tego czasu muszę zebrać całą wyprawkę wraz z małym zapasem suchej karmy.
Możecie doradzić jakieś granulaty / ziarna / mieszanki wraz z dawkowaniem chce wyliczyc mniej więcej ile KG potrzeba na miesiac:)
z gory dziękuje za pomoc
za niecały miesiąc odbieram młodziutką Are Araraunę , ręcznie wykarmioną .
Do tego czasu muszę zebrać całą wyprawkę wraz z małym zapasem suchej karmy.
Możecie doradzić jakieś granulaty / ziarna / mieszanki wraz z dawkowaniem chce wyliczyc mniej więcej ile KG potrzeba na miesiac:)
z gory dziękuje za pomoc