Mnicha nizinna Cena
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Mnicha nizinna Cena
A czy taka rudosterka odebrana później u Pana Biskupa nada sie na pupila domowego? Czy będzie miała jakiś urazi bedzie sie bała ludzi?
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
a dlaczego by miała mieć uraz do ludzi ? jeżeli jest ręcznie karmiona to się ludzi nie powinna bać.Rozyliusz pisze:A czy taka rudosterka odebrana później u Pana Biskupa nada sie na pupila domowego? Czy będzie miała jakiś urazi bedzie sie bała ludzi?
Rozyliusz pisze:Centrum Hodowlane ma po 450 czemu taka rozbieżność cen?
czy to jakiś sklep ?
Bo wiele ludzi pisze ze mają ręcznie dokarmiane i boją się ręki itp . A centrum hodowlane to hodowla http://www.centrumhodowlane.pl/
- wojtek
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: Senegalki
- Kontakt:
Rozyliusz pisze:Bo wiele ludzi pisze ze mają ręcznie dokarmiane i boją się ręki
Bo to są oszuści.
Ręcznie karmiona papuga nie będzie się bała ręki, ani człowieka.
Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.
Panie wojtku Pan pisze że ręcznie karmiona nie bedzie się bała . A jak z ręcznie dokarmiana czy to jakas roznica?
-
- Ptaki które hoduję: Żako Nimfy
Co znaczy ręcznie dokarmiana? Albo ręcznie karmimy i jest całkowicie oswojona albo tego nie robimy i wciskamy kit ze recznie dokarmiana bo każdy ręką sypie ziarno do klatki 

- misia458
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
Jest i to zasadnicza różnica!
Ręcznie karmiona to taka która po wykluciu została zabrana rodzicom i od pierwszych chwil jest pod całkowita opieką człowieka i przez niego karmiona.
A ręcznie dokarmiana to taka która jest np. karmiona przez rodziców i raz dziennie karmiona przez człowieka, ale zasadniczo cały czas maluch jest pod opieką rodziców.
Może też być sytuacja taka że z różnych względów jest konieczność karmienia przez człowieka podrośniętych już pisklaków np 3 tygodniowych, i wtedy dopiero są zabierane rodzicom, to też będą dokarmiane.
Ręcznie karmiona to taka która po wykluciu została zabrana rodzicom i od pierwszych chwil jest pod całkowita opieką człowieka i przez niego karmiona.
A ręcznie dokarmiana to taka która jest np. karmiona przez rodziców i raz dziennie karmiona przez człowieka, ale zasadniczo cały czas maluch jest pod opieką rodziców.
Może też być sytuacja taka że z różnych względów jest konieczność karmienia przez człowieka podrośniętych już pisklaków np 3 tygodniowych, i wtedy dopiero są zabierane rodzicom, to też będą dokarmiane.
Z tą krzykliwością oswojonych mnich to trochę przesada-u mnie jest już parę latek oswojona i obecnie to mogę powiedzieć że nawet jest to cichy ptaszek,obecnie dorosły samczyk upatrzył sobie moją żonę,chce cały czas przebywać w pobliżu,na ramieniu,kolanie...jak jest w innym pokoju i słyszy to wtedy krzyczy żeby wylecieć,dostać się bliżej.Jak mnichy są w parach w wolierach to wtedy faktycznie można powiedzieć że to głośne papugi,a oswojone to inna bajka... 

Pozdrawiam. Artur
- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
Ja miałem parkę w wolierze darły się w nibogłosy :D skoro oswojone są ciche to warto sobie taką mniche kupić
Pozdrawiam
- puertoasis
- Ptaki które hoduję: papużki faliste, mnicha nizinna
- Kontakt:
Mam mnichę z dzikich lęgów od Pana Biskupa. Oswoiła mi się w tydzień, do człowieka jest aż nadto "przyssana", nie boi się dłoni i właściwie niczego. Hodowcę polecam i gatunek również. Potwierdzam to, że nie jest głośna - faliste robią mi orkiestrę, a mnicha odzywa się wtedy, jak ma coś do "przekazania", pozostawiona sama sobie siedzi cichutko jak mysz pod miotłą.
-
- Ptaki które hoduję: Rudosterka zielonolica
Popieram ja mam ręcznie dokarmiana i mój Pako nie boi się ani reki ani w zasadzie niczego ....jest super oswojony i super z niego przyjaciel....osobiście polecam rudosterke to bardzo towarzyskie i przytulasne papugi uwielbiają kontakt z człowiekiem .
- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
Rozyliusz, to już od Ciebie zależy co wybierzesz ,ceny podobne więc zastanów się i kupuj :D tylko dobrze przemyśl bo pamiętaj papuga ( jak i inne zwierzęta ) to nie zabawka
Pozdrawiam
Przemyślałem już i zdecydowałem sie na rudosterke ale to jakoś w grudniu/styczniu narazie chcę zebrać informacje :) Może ktoś popdać link z pokarmem dla rudosterki najlepiej żeby była mozliwosc kupienia odrazu 5/10kg
- misia458
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
Moje są karmione:
http://www.hodowlapapug.pl/?co=shop&act=show&id=589
http://www.hodowlapapug.pl/?co=shop&act=show&id=590
wymieszane razem 1:1, tylko wybieram ciemny słonecznik.
możesz zamówić dowolną ilość, lub są oferty z 15kg wtedy wychodzi taniej.
http://www.hodowlapapug.pl/?co=shop&act=show&id=589
http://www.hodowlapapug.pl/?co=shop&act=show&id=590
wymieszane razem 1:1, tylko wybieram ciemny słonecznik.
możesz zamówić dowolną ilość, lub są oferty z 15kg wtedy wychodzi taniej.