Jaka płeć?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Jaka płeć?
Ależ krzyżują się,nawet potomstwo będzie płodne, tyle że się tego nie poleca, no i mało jest amatorów na takie bastardy.Pozdrawiam
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Bladogłowe tak jak białolice - samiczki w ubarwione naturalnym mają pasek pod skrzydłem
ale lepiej dokup do nich partnera tego samego gatunku, po co robić takie krzyżówki
ale lepiej dokup do nich partnera tego samego gatunku, po co robić takie krzyżówki
Witam.
Jestem nowy na tym forum czy mógłbym was prosić o zdanie czy moja Rozella to ON czy ONA
Z góry wielkie dzięki

http://imageshack.com/a/img673/5619/18glwO.jpg
http://imageshack.com/a/img905/7560/kGDb6H.jpg
Jestem nowy na tym forum czy mógłbym was prosić o zdanie czy moja Rozella to ON czy ONA
Z góry wielkie dzięki

http://imageshack.com/a/img673/5619/18glwO.jpg
http://imageshack.com/a/img905/7560/kGDb6H.jpg
Trudno z takiego zdjęcia dobrze ocenić, ale mnie wydaje się że samica. Pozdrawiam
Ps.popatrzyłem na inne zdjęcia i już nie wiem, mogę się jednak mylić.
Ps.popatrzyłem na inne zdjęcia i już nie wiem, mogę się jednak mylić.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Też stawiam na samicę.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Słaba fotka. Pozdrawiam
Całe szczęście że do miałeś samicę i dołączyłeś samca.Bo gdyby było na odwrót to nieszczęście gotowe.
Al, moge prosic o.rozwiniecie tematu
ciekawi mnie to zjawisko, czy u aleksandrett wiekszych tez moze to byc przyczyna niedobrania ?
Al, moge prosic o.rozwiniecie tematu

Mądry uczy się od wszystkich, a głupi wie wszystko.
Tak, ale, czy ti, ze samica jest dostawiana do samca, a nie odwrotnie moze niec wplyw na to, czy sienie dobrze zkumaja ? 

Mądry uczy się od wszystkich, a głupi wie wszystko.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
elfica pisze:Tak, ale, czy ti, ze samica jest dostawiana do samca, a nie odwrotnie moze niec wplyw na to, czy sienie dobrze zkumaja ?
nie ma wpływu, chodzi o to ze samiec potrafi zabić nowa samiczke- bo jest intruzem na jego terenie, jak dołaczamy samca do samiczki to wtedy on jest na nowym na jej terenie i nie ma z jego strony agresji
nawet pary gdzie samczyk na poczatku atakował nowa samiczkę, moga być bardzo dobrą parą lęgową
Mogę prosić o pomoc przy rozróżnieniu płci? Samiec czy samica?
Witam, mam problem chce stworzyć nową parę lęgową padło na Rozella Królewską pierwsze doświadczenia z tym gatunkiem są takie, że nie jestem wstanie stwierdzić czy to samiec czy samica niby ptak ma 8 miesięcy ale rożnie z tym bywa ale jeśli to prawda to jest jeszcze za wcześnie aby to stwierdzić ale może ktoś z was mi pomoże :) To ten sam ptak tylko raz zdjęcia z lampa raz bez .
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Jak dla mnie to samiczka, jednak nie jestem pewien w 100%.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Dzięki dodam że pod skrzydłami ma dwa białe pasy ale nie wiem czy to u królewskich coś znaczy :)