Lęgi
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- El.
- Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe
apol, u mnie tak samo woliera z dobudówką.
Budki są w dobudówce i w wolierze zewnętrznej, jedna para co ma teraz 5 młodych ma budkę na powietrzu :)
Budki są w dobudówce i w wolierze zewnętrznej, jedna para co ma teraz 5 młodych ma budkę na powietrzu :)
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
U mnie na zewnatrz są już od tygodnia i jednego dnia na dworze samica dzisiaj w budce cos grzebała mam nadzieje że chodz jajka zaplodnione zniosa ( para ma rok)
Pozdrawiam
- El.
- Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe
U mnie pary (lęgowej) młodszej niż 2 lata nie ma.
Co roku mam wszystkie lęgi udane, każda para ma 3 lęgi w roku i wszystkie młode wychowane bezbłędnie.
Jak ja to mówie te papugi lęgną się jak "myszy" (chodzi o Czerwonoczelne)
Jeśli chodzi o Personaty czy Fishery to nie jest tak kolorowo
Co roku mam wszystkie lęgi udane, każda para ma 3 lęgi w roku i wszystkie młode wychowane bezbłędnie.
Jak ja to mówie te papugi lęgną się jak "myszy" (chodzi o Czerwonoczelne)

Jeśli chodzi o Personaty czy Fishery to nie jest tak kolorowo

- maciek98
- Ptaki które hoduję: Nierozłączki Fischera
- Kontakt:
Oj nie jest nie jest. U mnie 1 para fischerek na 5 jajek 3 zalężone i 1 uszkodzone ale 2 młode wychowały ( dzisiaj jeden wyszedł z budki i się obija w wolierze :D), 2 para albino x lutino miała 2 jajka, jedno zalężone i jeden się wylęg ale po paru dniach padł, a u 3 pary 5 jajek, 5 zalężonych, wszystkie się wykluły ale 1 padł ( podejrzewam, że był słabszy lub go nie dopuściły do jedzenia) bo wykluł się jako 4-ty i padł a 5 rośnie jak na drożdżach.
Nieważne ile lat trzymasz papugi , ważne ile o nich wiesz
- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
Jakiej wielkosci macie budy u nierozlaczek? Ja mam wsadzoną od nimf bo wszyscy mowili ze lepiej wiekszą to wiekszą.
Pozdrawiam
- maciek98
- Kontakt:
Ło matko xD. Jak będę mógł to sprawdzę i dam znać bo nie pamiętam. Ale w mniejszych budach mają 2 pary młode a jedna ( ta co zepsuła 1-wszy lęg) wybrała trochę wiekszą
- El.
U mnie ptaki co mnie trochę denerwuje :(, przeprowadzają lęgi tylko w budkach naturalnych z pnia drzewa w innych jakoś "słabo im idzie"
po prostu nie chcą gniazdować w innych budkach. Jeśli chodzi o wielkość to jest mniej wiecej taka jak dla nimf, może troszeczkę mniejsze :)
Pozdro

Pozdro
- apol
Zastanawiałem sie wlaśnie nad pniem dla nierozłączek ale nie chce kupic i jesienią zbierac budy w dwuch czesciach jak to zrobil sąsiad w poprzednim roku :D
Pozdrawiam
- maciek98
- Kontakt:
Hehe. A u mnie El., w takich ,,sklepowych,, idzie im dobrze, choć nie sprawdzałem naturalnych budek więc nie mogę ocenić. apol, wydaję mi się, że nie będzie tak źle. Sam oceń czy Twoje paputy tak strasznie niszczą drewno? U mnie w drewnianej wolierze tylko trochę zaokrągliły boki łat i tyle ( nie pomogło podawanie maaaase gałązek) widocznie tak chciały i zaokrągliły mi trochę łaty i jest spokój.
- apol
No w sumie maciek98, nie sa takimi niszczycielami drewna zeby łaty przegryzały. No ale cóż maja bude od nimf taką kupną i samica siedzi w srodku mam nadzieje że w tym roku doczekam sie swych pierwszych mlodych nierozłączek 

Pozdrawiam