rozpozęcie hodowli nierozłączek obsadzenie woliery

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
walh
Ptaki które hoduję: Ara ararauny
Ara macao
Ara chloroptera
Amazonka niebieskoczelna

rozpozęcie hodowli nierozłączek obsadzenie woliery

Post autor: walh » pn mar 03, 2014 09:06

pirat59, tak czy owak z biegiem czasu łaty drewniane bedą się zmniejszać, mam Wujka z Czech hoduje same nierozłączki Fishery i Czarnogłowe w mutacjach, jego woliery z drewna wytrzymały niespełna rok. teraz wszystko aluminiowe juz.

Awatar użytkownika
pirat59
Ptaki które hoduję: Aleksandretta Chińskia, Kozy, Nimfy, Faliste, Barabandy, Rozelle
Kontakt:

Post autor: pirat59 » pn mar 03, 2014 16:45

walh, a wuja miał obite te drewniane wolierki profilami aluminiowymi?? i dostarczał ptakom gałęzi do obgryzania? ja mam drewnianą woliere z profilami dla aleksandrett różanych i sprawdza się w 100%.. Może wuja miał wyjątkowo żdżarte osobniki <haha> <rotfl> <haha>

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » pn mar 03, 2014 17:09

Ja mam drewnianą konstrukcję i po kilku latach jakoś nie widze wielkich szkód, w 2 miejscach tylko trzeba było wzmocnić kantówki - nimfy bardziej zniszczyły konstrukcję i siatkę niż nierozłaczki

Awatar użytkownika
walh
Ptaki które hoduję: Ara ararauny
Ara macao
Ara chloroptera
Amazonka niebieskoczelna

Post autor: walh » wt mar 04, 2014 11:13

nie, miał normalne profile drewniane w kazdym boxie po 40 par ... teraz ma aluminiowe woliery, codziennie daje witki wierzby stosy można powiedzieć, Na jeden sezon ma ponad 200sztuk młodych;) specjalizuje się tylko w nierozłączkach tak jak powiedziałem wyżej(fishery,czarnogłowe) w mutacjach jak i standartach;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla nierozłączek”