Witam. W listopadzie kupiłem niebieską aleksandrettę. Miała wtedy około pól roku (według zapewnień sprzedawcy) więc płeć nie jest jeszcze znana. Choć na początku panicznie bała się ludzi , nie wspominając już o rękach to po paru tygodniach jakie u mnie spędziła udało się ją oswoić do tego stopnia że sama przylatuje , domaga się kontaktu i głaskania. Niestety mam z paputem pewien problem a mianowicie od pewnego czasu nie toleruje kobiet. Atakuje moją dziewczynę i nie pozwala jej zbliżyć się do klatki. Jak się niedawno okazało aleksa nie lubi żadnych kobiet

! Inaczej jest z mężczyznami , nawet jeśli kogoś widzi pierwszy raz to sama przylatuje na ramię i domaga się uwagi.
Ponieważ zanim zakupiłem moją aleksę to forum niejednokrotnie pomogło mi w poszukiwaniu cennych rad i zawsze mogłem znaleźć wyczerpującą odpowiedź na nurtujące mnie pytania oraz wątpliwości mam nadzieję że i teraz ktoś z doświadczonych hodowców pomoże mi i podpowie co może być przyczyną takiego zachowania aleksandretty i nakieruje mnie jak można sprawić aby nie była tak agresywna w stosunku do kobiet.
Z góry dziękuję i pozdrawiam