Mnicha nizinna a Aleksandretta obrożna?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Mnicha nizinna a Aleksandretta obrożna?
Witam,
Jestem właścicleką rocznej mnichy nizinnej-"GUCIA". Papużka jest towarzyska, oswojona i bardzo rozgadana. Zastanawaim się nad dokupieniem Guciowi towarzyszki-Aleksandretty ale nie wiem czy to dobry pomysł z racji tego,że ptak może być zazdrosny o nas( jest ręcznie karmiony i nie toleruje zbyt wielu obcych). Jednakże zależy mi żeby Gucio mial towarzystwo kiedy my będziemy w pracy.
Czy kupienie Aleksy jest dobrym pomysłem w tym przypadku? Obejdzie sie bez wiekszych utarczek miedzy ptakami?
Jestem właścicleką rocznej mnichy nizinnej-"GUCIA". Papużka jest towarzyska, oswojona i bardzo rozgadana. Zastanawaim się nad dokupieniem Guciowi towarzyszki-Aleksandretty ale nie wiem czy to dobry pomysł z racji tego,że ptak może być zazdrosny o nas( jest ręcznie karmiony i nie toleruje zbyt wielu obcych). Jednakże zależy mi żeby Gucio mial towarzystwo kiedy my będziemy w pracy.
Czy kupienie Aleksy jest dobrym pomysłem w tym przypadku? Obejdzie sie bez wiekszych utarczek miedzy ptakami?
- sqrczybyk
- Ptaki które hoduję: Żako Kongijskie, Kakadu żółtolica
- Kontakt:
Daria pisze:Czy kupienie Aleksy jest dobrym pomysłem w tym przypadku? Obejdzie sie bez wiekszych utarczek miedzy ptakami?
Aleksa NIE, Mnicha zdecydowanie TAK
- maciek98
- Ptaki które hoduję: Nierozłączki Fischera
- Kontakt:
Taki temat był już, poruszany. Pierwsze pytanie: Po co do mnichy kupować alekse? Dla towarzysza dla jakiejkolwiek papugi jest kupienie paputa tego samego gatunku. Po co mieszać? Papugi mogą się nie polubić ze względu na gatunek, oczywiście nie mowie, że z inną mnichą będzie żył za Pan brat. Moim zdaniem i nie tylko bo każdy forumowicz mnie poprze, że dla mnichy lepiej kupić drugą mniche.
Nieważne ile lat trzymasz papugi , ważne ile o nich wiesz
-
- Ptaki które hoduję: rozella aleksandretta mnicha
Witam mam papuge mnicha dokupilam do niej aleksandrette i siedza razem w jednej klatce,doskonale sie dogaduja i uzupelniaja, polecam .
marzena231231, to ostatnie słowo w Twoim poście jest błędne-takich mieszanek papug w jednej klatce się nie poleca.Jak inne różne gatunki to ewentualnie w wolierze.
Pozdrawiam. Artur
-
- Ptaki które hoduję: rozella aleksandretta mnicha
ja trzymam te dwa gatunki dla urozmaicenia,papugi swietnie sie czuja vazem nawet podczas snu sa razem
- ExoticParrotsCenter
- Ptaki które hoduję: aleksandretty obrożne
A ja z takim pytaniem. Czy w wolierze para lęgowa mnich może przebywać z para lęgową aleksandrett obronnych. Boksy o wymiarach 2x2,5x2,2
-
- Ptaki które hoduję: Mnicha nizinna
Dzien dobry,
Mam
Mniche nizinna, plec nieznana, wiek 2 lata. Podejrzewam, ze to dziewczyna. Rozważam zakup towarzysza/ki. Nie chciałabym składania jaj. Czy jest to możliwe przy parce? Czy w tym przypadku tylko pozostaje dokupic mniche tej samej płci? Jak one sie dogadają między soba. Mortimor jest oswojony i mnistwo czasu spedzamy razem, lata wolno caly czas. Chciałabym by spedzała troche czasu klarce oraz ze wzgledu na nasza nieobecność w domu miala towarzystwo procz kota. Czy papuzki mnichy tej samej płci zaprzyjaźnią się?
Bedę wdzieczna za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Mam
Mniche nizinna, plec nieznana, wiek 2 lata. Podejrzewam, ze to dziewczyna. Rozważam zakup towarzysza/ki. Nie chciałabym składania jaj. Czy jest to możliwe przy parce? Czy w tym przypadku tylko pozostaje dokupic mniche tej samej płci? Jak one sie dogadają między soba. Mortimor jest oswojony i mnistwo czasu spedzamy razem, lata wolno caly czas. Chciałabym by spedzała troche czasu klarce oraz ze wzgledu na nasza nieobecność w domu miala towarzystwo procz kota. Czy papuzki mnichy tej samej płci zaprzyjaźnią się?
Bedę wdzieczna za podpowiedzi.
Pozdrawiam
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Zawsze jest lepiej trzymać dwie papugi , możesz dokupić młodego samca, wtedy szybciej się oswoi.W takim układzie ptaki powinny się szybko zaprzyjaźnić. O młode się nie martw, może będą za trzy lata. Ale wtedy możesz zastosować terapie wstrząsową jajek i z takich mocno wstrząśniętych jajek nic nie będzie.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455