Mam do dyspozycji dość duże pomieszczenie( około 15m2) lecz nie wiem jeszcze jak je zagospodarować

Wracając do tematu moją hodowlę chcę zacząć od mniej wymagających papug ( Faliste, Nimfy, Rozzele, Nierozłączki, Mnicha Nizinna) tutaj także chodzi o koszta na początek... z czasem kiedy nabiorę wprawy i trochę wiedzy planuję przejść na większe ptaki np. Aleksandretta obrożna, Chińska może kiedyś Amazonki kto wie...

Posiadam duży zapał uwielbiam majsterkować mój Tata jest stolarzem ja również wiele potrafię, oprócz tego pomieszczenia na ogrodzie z biegiem czasu planuję zbudować wolierę.
Proszę o pomoc i cenne informacje na temat np. jakie wymiary klatek (wolier wewnętrznych) może jak ustawić itp.
Dodaje szkic co prawda nie jest najlepszy ale mam nadzieję że jakoś się połapiecie

Wysokość pomieszczenie 2metry... Na Dachu dwa świetliki po lewej jak i prawej stronie ..
Tam gdzie znajdują się czerwone pola (siatki 50wys x 120 dł) mam możliwość zrobienia małych wolier na zewnątrz budynku powiedzmy 1m szerokości 4m długości (lub dwie po 2m) i 1,70m wysokości.