Nie może tak być. Samiczki nie mogą być szpaltami na opal . Pozdrawiamaklorek pisze:Odświeże temat :)
Koledzy i koleżanki pomożecie w opisaniu tych mutacji?
1) 0,1 normalna/opal orange
Mutacje świergotki seledynowej i ich dziedziczenie
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, świergotki, rozelle, górskie, księżniczki walli
- Kontakt:
Gerard pisze:Odnośnie poprzedniego postu to dla mnie na zdjęciu 1 opal oranż , a na 2 opal. Pozdrawiam
Oczywiście dziękuje bardzo za określenie tych mutacji.
Coś nie do końca z tym opalem mi pasuje?!
Jeżeli na 2 zdjęciu jest opal to jakiej mutacji jest ta samiczka na zdjęciu w budce tuż po lewej stronie samiczki opal orange?
Bo myślałem że to jest opalowa ta w budce?! a ona ma zdecydowanie bardziej żółtą barwe!
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, świergotki, rozelle, górskie, księżniczki walli
- Kontakt:
Gerard pisze:Wydaje mi sie że one są cynamonowe; opal cynamon i opal oranż cynamon( te w budce ) . Pozdrawiam
Kurcze to by było zaskoczenie! Cynamonów po tej parze jeszcze nigdy nie miałem :)
W zeszłym roku dała mi i orange i niebieskie i opale a w tym roku byłby jeszcze cynamon?
Musze zaczekać aż się jeszcze trochę wybarwią może wtedy będzie łatwiej.
Dziękuje i Pozdrawiam!
- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
Pozwolę sobie od świeżyć temat jakie młode wyjdą po parze 1,0 opal x 0,1 standard. Młode wyjdą po tej parze
25% standard
25% standard / opal
25% opal
25% opal/standard
?
Czy są jakieś kalkulatory które obliczom jakie młode wyjdą po danej parze?
25% standard
25% standard / opal
25% opal
25% opal/standard

Czy są jakieś kalkulatory które obliczom jakie młode wyjdą po danej parze?
Pozdrawiam
Nie. wyjdą opalowe samiczki i samce szpalty na opal. http://www.gencalc.com/. Pozdrawiam
Tutaj nie da się. Pozdrawiam
Opal, tyle że mnie to na samiczkę nie wyglada. Pozdrawiam
- PawelHH
- Ptaki które hoduję: różne
- Kontakt:
Gerard - mógłbyś rozwinąć? Od jakiegoś czasu tak myślałem, że nie do końca mi na samiczkę wygląda ten ptak. Ale z zachowania samiczka, od zaufanej osoby, możesz napisać co wskazuje wg Ciebie na samiczkę
Wg mnie to samiec, po prostu opalowe samiczki sa bardziej szare a nie takie żółte jak ten na fotce. Pozdrawiam
Oranż opal pastel to byłaby kombinacja mutacji a nie mutacja. Pastela to ja tu nie widzę. Pozdrawiam.
- El.
- Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe
Czyli jest to samiczka Oranż Opal?
Przepraszam,że tak wypytuje,ale te wszelkie mutacje są dla mnie jak czarna magia..
Przepraszam,że tak wypytuje,ale te wszelkie mutacje są dla mnie jak czarna magia..
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
- El.
- Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe
nie umiem jeszcze dobrze korzystać z tego kalkulatora, tak wiec zapytam was
co wyjdzie z pary
samczyk rubino samiczka oranż opal
co wyjdzie z pary
samczyk rubino samiczka oranż opal
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
1.przy określaniu opala dobrze jest widzieć plecy.
2.samczyk rubino i samiczka oranż opal dadzą rubino samiczki szpalty na oranż i opalowe samczyki szpalty na lutino i oranż. Pozdrawiam
2.samczyk rubino i samiczka oranż opal dadzą rubino samiczki szpalty na oranż i opalowe samczyki szpalty na lutino i oranż. Pozdrawiam