Praca w Sekcji Cites
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- gienek_k
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty, Rozele, Świergotki, Katarzynki, Nierozłączki, Lorysy, Szkarłatki , Mnichy Łąkówki ,Barnardy.
- Kontakt:
Praca w Sekcji Cites
Zapraszamy chętnych do pracy w nowo powstałej Sekcji Cites w Polskiej Federacji Ornitologicznej.
Chętne Osoby proszę o kontakt mailowy gienek_k@wp.pl lub tel 608298813.
Chętne Osoby proszę o kontakt mailowy gienek_k@wp.pl lub tel 608298813.
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
gienek_k, może opisz trochę więcej na czym ta praca miałaby polegać, jakie warunki trzeba by było spełnić itp. Wydaje mi się, że wtedy więcej osób się zgłosi 

Czasem lepiej mądrze milczeć niż głupio gadać.
Pozdrawiam, Michał.
Pozdrawiam, Michał.
- gienek_k
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty, Rozele, Świergotki, Katarzynki, Nierozłączki, Lorysy, Szkarłatki , Mnichy Łąkówki ,Barnardy.
- Kontakt:
1. Sekcja ds. CITES - poszukujemy osób do pracy społecznej, które czują temat, znają problemy hodowców ptaków, znają przepisy krajowe i treść dokumentów UE w tej materii. Byłoby dobrze, aby, w ten niezwykle dla hodowców ważny temat, zaangażowali się ludzie, którzy poczynili już pewne kroki, napisali pisma do urzędów państwowych. Ich doświadczenie na pewno byłoby bardzo pomocne. Zwracamy się więc nie tylko do naszych hodowców, ale także do hodowców i znawców tematu spoza PFO.
To apel Pana Prezydenta PFO Andrzeja Jenczury dodam że środowisko hodowców powinno się łaczyć a nie dzielić a niestety nie zawsze tak jest.
Podaje link do strony
www.pfo.info.pl
To apel Pana Prezydenta PFO Andrzeja Jenczury dodam że środowisko hodowców powinno się łaczyć a nie dzielić a niestety nie zawsze tak jest.
Podaje link do strony
www.pfo.info.pl
-
- Ptaki które hoduję: duże papugi
- Kontakt:
Proponuję zintegrować środowisko i połączyć siły z forum Aviornis w tej sprawie. Obecnie nawiązaliśmy kontakty w sprawie zmian CITES i nie tylko z Salamandrą, która prężnie przygotowuje kilka zmian dotyczących zarówno ptaków egzotycznych , jak i zmian dotyczących przetrzymywania ptaków rodzimych gatunków. Obecnie też jest w przygotowaniu poradnik dotyczący karmienia dzikiego ptactwa, który ukaże się pod koniec roku. Zapraszam do współpracy w celu osiągnięcia złagodzenia przepisów rejestracyjnych, co jest naszym priorytetem jeśli chodzi o przepisy rejestracyjne.
Administrator
ps. Obecnie uzyskałam zgodę na przetrzymywanie gatunku chronionego, z urzędami mam do czynienia na co dzień w ramach pracy zawodowej. Chętnie służę pomocą.
Administrator
ps. Obecnie uzyskałam zgodę na przetrzymywanie gatunku chronionego, z urzędami mam do czynienia na co dzień w ramach pracy zawodowej. Chętnie służę pomocą.
- gienek_k
- Kontakt:
Salamandra i Pan Kepel niestety działaja tylko pod siebie i nic z tego nie wyjdzie
- gienek_k
- Kontakt:
No dzieje sie i to bardzo dużo ale, mielismy zmiany rządów i niestety wszystko zpowolniło sprawę ale działamy.
http://www.pfo.info.pl/index.php?option ... Itemid=148
http://www.pfo.info.pl/index.php?option ... Itemid=148
Jest teraz wiele fajnych opcji na to, żeby sobie zarobić, czy nawet dorobić. Ja przykładowo zainteresowałam się tematem avonu lider https://konsultantka.pl/lider/ . Słyszałam, że naprawdę spore korzyści można czerpać z tego, jak się już będzie na wyższym już szczeblu współpracy z tą firmą. Czy ktoś z was może działa dla nich i jest liderem? Podzielicie się swoim doświadczeniem?