mŁoda aleksa większa od starszej?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna
mŁoda aleksa większa od starszej?
Na forum jestem świeżynką więc w przypadku jakichkolwiek błędów proszę o wyrozumiałość.Mam w domu aleksę z maja 2012 jest u nas od grudnia.Dzisiaj w prezencie dostałam drugą.Jej wygląd budzi we mnie podejrzenia.jest z lutego 2013(obrączka na to wskazuje) i na moje oko to zgadzałoby się,że jest to młody ptak,jednak zastanawia mnie to,że jest dużo większy od Chucka nawet nogi ma dwa razy takie takie duże jak Chucky.Chucky ma dziób czerwono-czarny a u ''nowego'' jest cały czerwony.Jak to jest możliwe?
- El.
- Ptaki które hoduję: Rozelle białolice, faliste, Świergotki Seledynowe, Nimfy, gołąbki diamentowe
Możliwe, że Kupiłaś Aleksandrette, ale nie Obrożna, a Wielką, twój opis na to wskazuje.
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna
Biedaczysko dzisiaj już śpi,miał ciężki dzień,nowy dom nowa klatka...nie zapalać światła i go budzić,bo znowu nie będzie mógł znaleźć miejsca do spania.na jutro przygotuję zdjęcia może uda mi się jak Chucky będzie obok,bo są na razie osobno i wrzucę kilka zdjęć.Do jutra 

-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty, Rozelle, Nierozłączki, Świergotki, Katarzynki, Łąkówki, Mnichy
- Kontakt:
Na zdjęciach nie widać żeby jedna się zbytnio różniła od drugiej. Jedni ludzie mają 160cm, jedni 190cm - tak samo u papug, jedne są większe, jedne mniejsze;)