Menażeria zatry
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: papugi, drobna egzotyka
- Kontakt:
Menażeria zatry
Witam
Tym razem ja zapraszam do obejżenia mojej menażerii, lecz za sugestią nie umieściłem jej tutaj a na "Gagrnku". Dokładny adres to:
http://www.garnek.pl/zatra/a
Tym razem ja zapraszam do obejżenia mojej menażerii, lecz za sugestią nie umieściłem jej tutaj a na "Gagrnku". Dokładny adres to:
http://www.garnek.pl/zatra/a
-
- Kontakt:
Dziękuje w imieniu papug.
Szkarłatka niebieskogrzbieta to papuga ambońska. Karminowy jest od ambońskiej mniejszy /co na zdjęciu nie widać/ i dodatkowo na skrzydłach ma pasy żółtozielone. Niestety zaraz po przywozie z Holandii zdechł mi samiec. Prawdę powiedziawszy nie powinienem był go kupować, ale innego nie było. Od roku próbuję go dokupić lecz graniczy to z cudem /na dwóch otatnich targach w Zwolle nie było ani jednego/.

- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Tak faktycznie masz rację no i nazwa też inna pap.karminowego (Szkarłatka żółtoskrzydła -Alisterus chloropterus )zakręciłem sie sorrki
Rysiek a próbowałeś szukać w Belgii,Niemczech lub Czechach czy Słowacji

Rysiek a próbowałeś szukać w Belgii,Niemczech lub Czechach czy Słowacji

-
- Kontakt:
Owszem, w Niemczech się nawet umówiłem z hodowcą i zsynchronizowałem wyjazd z targami w Erfurcie, samiec miał być "perfekt" a na miejscu okazało się, że nie miał czterech palców po odmrożeniu. Hodowca nie przewidział, że podgatunek to nie królewskie i do całorocznych wolier na wolnym powietrzu się nie nadają. Czesi z cenami szaleją. Nie wiem czy u nich faktycznie jest taki popyt na papugi, bo widzę, że u nich na pewne gatunki ceny są znacznie wyższe niż u nas w Niemczech czy Holandii.
-
- Kontakt:
Witam
Tym razem zapraszam do mojej strony http://www.swiatpapug.pl gdzie umieściłem parę słów o sobie i mojej hodowli a przede wszystkim zapraszam do galerii która najlepiej przedstawia moje pociechy
.
Tym razem zapraszam do mojej strony http://www.swiatpapug.pl gdzie umieściłem parę słów o sobie i mojej hodowli a przede wszystkim zapraszam do galerii która najlepiej przedstawia moje pociechy

- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
Jak to się stalo ,że jeszcze Cię nie odwiedziłam-chyba tylko dlatego że gatunki które hodujesz nie nadają się do hodowli w bloku
no może większość.Naprawde Twoja hodowla znajduje się w centrum miasta???

-
- Kontakt:
Choć kiedyś mieszkałem na Zwierzynieckiej to obecna hodowla znajduje się na obrzeżach miasta. Lokalizator na stronie pokazuje centrum bo nie ma podanej ulicy.
Nic nie stoi na przeszkodzie byś mnie odwiedziła - zapraszam na wiosnę bo teraz jestem dokładnie zasypany śniegiem i oglądanie pustych wolier nie ma uroku.
Co do papug nadających się do hodowli w bloku to myślę, że piony, szkarłatki jak najbardziej się nadają. Ja zresztą i tak uważam że prędzej widzę dużą spokojną papugę w bloku niż wilczura, rotwailera, charta czy nawet całymi dniami ujadającego kundelka
.
Nic nie stoi na przeszkodzie byś mnie odwiedziła - zapraszam na wiosnę bo teraz jestem dokładnie zasypany śniegiem i oglądanie pustych wolier nie ma uroku.
Co do papug nadających się do hodowli w bloku to myślę, że piony, szkarłatki jak najbardziej się nadają. Ja zresztą i tak uważam że prędzej widzę dużą spokojną papugę w bloku niż wilczura, rotwailera, charta czy nawet całymi dniami ujadającego kundelka

Bogusiu a które się wg Ciebie do bloku nie nadają? Kolega Wojtek W w bloku na IVp wychowuje corocznie kilka maluchów lor wielkich. Żako w bloku ma wielu ludzi bo to ciche wbrew pozorom papugi. Małe kakadu rozdarte nie są i w domu też ne nastręczają problemów , jedynie szkarłatki i senegalki było by mi żal w domu trzymać bo jednak uwielbiają loty a w mieszkaniu nie zawsze jest tyle miejsca. Piony sa dość spokojne i w bloku nic nie stoi na przeszkodzie aby je mieć. Więc w zasadzie które się twoim zdaniem nie nadają? Większość spokojnie może być trzymana w bloku:)
Zatra piękna hodowla i dobre warunki :)
Zatra piękna hodowla i dobre warunki :)
- Boguśka
- -#moderator
No miałam na myśli przestrzeń ,a wiadomo że w większości bloków jest ona ograniczona dla lubiących latać papug.Fakt ,że nie do końca wiem jakie wymagania lotnicze mają gatunki które hoduje Rysiek a że są wieksze od tych które ja posiadam więc stąd moja teoria.U mnie ze względu na psa Ziomuś może latać tylko po jednym pokoju a czasem i po kuchni ale jest to bardzo kłopotliwe bo Melisa dostaje fioła i musze ją na ten czas zamykać. 

-
- Kontakt:
Krysia dziękuje za uznanie.
Bogusia - też mam psa - pekińczyka ale z tego co widzę czuje respekt przed dużymi papugami i jak za bardzo rozrabiają, zwłaszcza kakadu, dyplomatycznie wchodzi pod stół. Jak pisklęta uczą się latać podbiega w miejsce upadku, ale nigdy nie okazał najmniejszej agresji a wręcz w jego oczach widać było zatroskanie - czy im coś się nie stało. Być może dlatego, że od szczeniaka był chowany z papugami.
Wbrew pozorom duże papugi chętnie latają w wieku "młodzieńczym" później robią to zdecydowanie rzadziej.
Bogusia - też mam psa - pekińczyka ale z tego co widzę czuje respekt przed dużymi papugami i jak za bardzo rozrabiają, zwłaszcza kakadu, dyplomatycznie wchodzi pod stół. Jak pisklęta uczą się latać podbiega w miejsce upadku, ale nigdy nie okazał najmniejszej agresji a wręcz w jego oczach widać było zatroskanie - czy im coś się nie stało. Być może dlatego, że od szczeniaka był chowany z papugami.
Wbrew pozorom duże papugi chętnie latają w wieku "młodzieńczym" później robią to zdecydowanie rzadziej.
- Boguśka
- -#moderator
Krysia zgadzam się z Tobą.Miałam przyjemność odwiedzić Rysia i powiem ze papugi są wspaniałe,a i woliery są tak przemyslane,ze na zime nie ma żadnego przenoszenia tylko zamyka się okna i papugi zostają w pomieszczeniu domowym.Musze powiedzieć,że jest to super rozwiązanie.Kakadu wspaniałe!! Mój syn jest nimi zauroczony ja natomiast zakochałam się w lorach.Rysiek ma w domu dwa młode samce i są cudowne.Na dokładke tak o nich ciekawie opowiada,ze można by było słuchać bez końca.Ale Rysiek ma jeszcze coś od czego nie mogłam oderwać wzroku bo nigdy po za sklepem zoologicznym nie widziałam
a mianowicie akwarium słonowodne.Coś pięknego.Szczególnie podobała mi się rybka bardzo podobna do skalara ,ale pozostałe rybki też bardzo ładne.Jak Rysiek pozwoli to wkleje zdjęcie a woliery i papugi możecie obejrzeć w jego galerii.

-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche