Witam ;)
Mam pytanie odnośnie samiczki świergotki .
Samiczka siedzi w budce już 5 dni i tylko raz z jaki czas wychodzi . Myślałem ze samiczka już wysiaduje jajka ale jak zerkałem do budki to nie było ani jednego jajka . Dodam ze samczyk karmi samiczkę , ptaki mam w piwnicy , temperatura ok 17*C , ptaki miały ostatni lęg w sierpniu . I teraz czas na pytanie : Dlaczego samiczka jeszcze nie zniosła jajka albo dlaczego nie zniesie ??
Z Góry Dziękuje .
Lęgi .
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, świergotki, rozelle, górskie, księżniczki walli
- Kontakt:
Zachowanie jest zupelnie normalne. Samiczka moze tak przesiadywac nawet kilka tygodni (2-4) zanim zniesie jajka. Choć pewnie za kilka dni do tego dojdzie.
Jest jeszcze dość wcześnie na lęgi (zima) i nawet w twoich "cieplarnianych" warunkach na złożenie jajek mozesz troche poczekać.
Ale wg tego co opisujesz wszystko jest na dobraj drodze, o ile wcześniej odpowiednio przygotowałeś ptaki.
Jest jeszcze dość wcześnie na lęgi (zima) i nawet w twoich "cieplarnianych" warunkach na złożenie jajek mozesz troche poczekać.
Ale wg tego co opisujesz wszystko jest na dobraj drodze, o ile wcześniej odpowiednio przygotowałeś ptaki.