mam takie pytanie dosyc pilne. czy jak kupie parki zako 8 miesieczne to beda mowic? czy łatwo je oswoic jak pojedyńczego??? mialam juz jedna i mi umarła bo hodowca sprzedal mi chora.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Jest taka możliwość, nie ma takiej pewności.Handzia pisze:mam takie pytanie dosyc pilne. czy jak kupie parki zako 8 miesieczne to beda mowic?
Zamierzasz kupić dzikie? Oswojenia ptaka nigdy nie jest łatwe. Parkę trudniej oswoić ale nie jest to niemożliwe.Handzia pisze:czy łatwo je oswoic jak pojedyńczego???
Skąd pewność że ptak padł z winy hodowcy? Skąd wiesz że choroby nie nabawił się u Ciebie?Handzia pisze:mialam juz jedna i mi umarła bo hodowca sprzedal mi chora..
Czy będą gadać to sprawa indywidualna. Czy Cie pokochają to zależy od ptaka i Ciebie.Handzia pisze:no i czy beda gadac i mnie pokochaja jak ta jedna???
garadiela pisze:Co to ma do rzeczy...Moja samica padla mimo tego wszystkiego co wyzej napisalas...
Swoja droga,czytam czytam i tak teraz sama sie zastanawiam...
Czy jest mozliwe aby wirusy wykonczyly jedna papuge a druga by przezyla i miala sie calkiem dobrze?Jakie testy zrobic i gdzie aby bezpiecznie wprowadzic nowa samice...
Nie znam przyczyny zejscia poprzedniej samicy niestety,smierc byla nagla i nie spowodowana stresem,zmiana karmy itd...
Kacper jest ptakiem o nie znanej przeszlosci,jest mozliwosc wykonania badania w PL ktore by potwierdzilo ew nosicielstwo czegos?
Nie chce narazac kolejnej papugi na krotkie zycie jesli moj samiec bylby nosicilem czegokolwiek;/
Tak bywa, nimfy czasami żyją krótko, sa bardzo podatne na stres, to ze Ty nie widzisz powodu do stresu wcale nie znaczy ze ptak też nie.
sa ptaki - nimfy które zją kilkanascie lat a są takie które padają po 2-3 latach. Nie wiesz po jakich są rodzicach, w jakich warunkach spedziły pierwsze m-ce zycia a to wszystko rzutuje na ich kondycję fizyczną.
Tak bywa że wieczorem ptak siedzi na zerdzi na rano leży martwy na dnie.
Nie piszesz czy ptak był wychudzony, miał biegunkę w jakim był wieku, przyczyn padniecia może być wiele, i padniecie wcale nie oznacza ze ptak jest nosicielem jakiegos wirusa. może to wada wrodzona, wada nabyta, mogł w czasie lotu doznać urazu neurologicznego - zderzenie ze scianą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości