Jaka papuga dla mnie ?

Gdzie i jak kupować ptaki.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
sqrczybyk
Ptaki które hoduję: Żako Kongijskie, Kakadu żółtolica
Kontakt:

Post autor: sqrczybyk » wt lip 31, 2012 15:05

Adrian1 pisze:sqrczybyk, a pokazywal wam swoje ary? albo lory?

Oglądaliśmy z synem wszystkie,nawet te które siedziały na jajcach,ale prosił byśmy byli cichutko. Araruan już nie ma,ponieważ robiły taki hałas (trzy parki),że sąsiedzi nie wytrzymywali. Adrian1,a pokazywał Tobie te piękne pawie-bardzo rzadki gatunek- dwóch hodowców w Polsce je ma... piękności,ale nie pamiętam nazwy :-( Amazonka żółtolica pobija wszystkie,gada jak człowiek z sensowną wymową wyrazów pasującą do danej sytuacji. Umówię się z Panem Leszkiem i może uda się nakręcić tą "cwaniarę",jest słodko pyskata :-P

pysia34
Ptaki które hoduję: duże papugi
Kontakt:

Post autor: pysia34 » wt lip 31, 2012 15:59

HHHMMM sorki ale 3 pary araraun to Pan Leszek miał na przestrzeni kilkunastu lat :) a pawie jawajskie ma w samej wielkopolsce kilku jeśli nie kilkunastu hodowców :) Więc nie przesadzajmy koledzy....
Natomiast faktem jest że jego ptaki są dorodne.

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » wt lip 31, 2012 16:11

Jak ja bylem u niego w maju na poczatku jakos to mial pare araun ktore siedzialy akurat na jajkach i jeszcze mowil ze jak mlode beda to recznie karmi i cyrk zalewski napewno wezmke od niego mlodziki. Pawie tak widzialem sa pkekne hehe bardzo duze i heh widze cos nowego sie dowiaduje o nicb ze jest ich wiecej a Pan Leszek mowil ze kilku hodowcow w polsce je ma.

mimo wszystko to jest najlepsza hodowla w jakien bylem.. chociaz ze zdjec widzialem ze i Pysi hodowla jest wspaniala ale to ze zdjec oceniam hehe.

pysia34
Kontakt:

Post autor: pysia34 » czw sie 02, 2012 18:04

Kilka informacji z omawianej hodowli:) Obecnie są usamodzielnione młode lory i na wyjściu kolejne. Dokarmiane są żako a ararauny (jednak nie zostały sprzedane) mają dwa młode które mają po półtora tygodniamniej więcej. Są jeszcze młode żaczki, aleksandretty wielkie i wiele średnich papug. Kiepsko natomiast z lęgami u pawi jawajskich.

Awatar użytkownika
sqrczybyk
Kontakt:

Post autor: sqrczybyk » czw sie 02, 2012 18:13

Pysiu a widziałaś jego piękne amazonki żółtolice? Myślę poważnie o takiej po Nowym Roku. Jeśli przejęłyby po rodzicach przecudną wymowę zdań byłoby super :-D
:-D . Proszę poradź,czy odradź ... Dwie Aleksy Większe + Amazonka żółtolica... sąsiadów mam wyrozumiałych :lol: Klatka dla amazonki jest http://www.garnek.pl/pta5ior/16475082

pysia34
Kontakt:

Post autor: pysia34 » czw sie 02, 2012 18:42

Niestety mówienie nie jest dziedziczną cechą:( ja mam o Leszka lorach samczyka . Jego tatuś mówił co nieco ale synuś daje jakta amazonka całymi zdaniami i nikt go słowa nie uczył:) Ja jakoś za wiele zaciecia do amazonek nie mam :(
Szczerze najpierw dokup alekse , potem myśl o kolejnej. Ja jestem wygodna i mam ptaki w parach. Partner papuzi nie przekreśla mówienia :) Kraken jest w grupie lor z innymi papugami a gaduli godzinami chociaż potrafi się też nieźle rozedrzeć jak na lorę przystało:D

Awatar użytkownika
sqrczybyk
Kontakt:

Post autor: sqrczybyk » czw sie 02, 2012 18:47

pysia34 pisze:Szczerze najpierw dokup alekse

mam parkę-ona ma ponad 5 lat,on skończył 3 latka.

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » czw sie 02, 2012 23:26

nooo ja też słyszałem że amazonka nieźle daje do wiwatu hehe

Ja osobiście to marzę o zako masakra zakochałem sie w tej papudze hehe Amazonka u Pana Leszka pieknie gada naprawde ale dla mnie nie ma tego czegoś co ma zako hehe

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Zakup ptaków-”