jajka
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: rozella bialolica
jajka
witam.rozellka zniosla 7 jajek po dwudziestuparu dniach wykluly sie 2 mlode dzien po dniu ,minal tydzien i nic sie niedzieje z reszta jajek.moje pytanie jest nastepujace czekac dalej,czy usunac jajka wszystkie na raz czy stopniowo, prasze o porade co zrobic dziekuje
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Poczekaj jeszcze trochę , być może któreś z jajek jest zalęzone i przy tej ilości złożonych coś może się wykluć. Być może samica nadal je wysiaduje.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Bardzo ważną kwestią jest kiedy samica zasiadła na jajkach (ile jaj miała pod sobą).Jeśli tak jak z regóły rozelle zasiadaja majac 3 jajka to 2 młode ci sie wykluły to od tego momentu moze jeszcze młode być wyklute nawet po 8 -10 dniach.Ale to tylko czyste wyliczenia mamtematyczne bo niestety nie wiemy kiedy samica zasiadła i po jakim okresie wysiadywania wykluło sie młode.
Posłuchaj WojtkaZ zaczekaj jeszcze troche.
A z swojego doświadczenia wiem iż jajka niewyklute nie przeszkadzaja w odchowie młodych.Samica sama je odrzuci na boki jak będą do niczego.
Posłuchaj WojtkaZ zaczekaj jeszcze troche.
A z swojego doświadczenia wiem iż jajka niewyklute nie przeszkadzaja w odchowie młodych.Samica sama je odrzuci na boki jak będą do niczego.