Iglaki - czy można podawać je papugom ?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Co do podawania żywicznych iglaków, to ja nie jestem przekonana, choć są tacy, którzy swoim ptakom je podają. Z jakim skutkiem ? nie wiem. o tym już było http://aleksandretta.pl/forum/viewtopic ... c&start=45
Największym moim zaskoczeniem był widok w Loro Parku gdzie w wielu klatkach widziałam podane świeże gałęzie sosny pinii.
Jako dowód - zdjecia poniżej.
Największym moim zaskoczeniem był widok w Loro Parku gdzie w wielu klatkach widziałam podane świeże gałęzie sosny pinii.
Jako dowód - zdjecia poniżej.
Ostatnio zmieniony sob lut 04, 2012 06:51 przez Krysia-, łącznie zmieniany 1 raz.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
primo, możesz podawać bez problemu. Są różne teorie hodowców, jedni proponują do wolier drzewa liściaste i owocowe, inni same iglaki , jeszcze inni mieszane. Ty możesz to zrobić po swojemu.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Wszystko zalezy co rozumiemy pod pojęciem iglaki - jezeli typowe iglaki to ptakom nic nie jest, ale jezeli ktoś pod tym pojęciem rozumie tuje, cyprysiki, to tych raczej nie podawać
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Właśnie, wszystko zależy od tego co nazywamy iglakiem , na innym forum właśnie na to zwrócono uwagę i bardzo dobrze. Pisząc wcześniej o iglakach miałem na myśli gałęzie świerku , sosny lub jodły. Teraz spokojnie możesz zastosować te gałęzie.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Mogą skubać i się nie zatrują.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
ja co jakiś przywiązuję "kawałek" świerka do klatki, fajnie pachnie (przynajmniej dla mnie
, a Paputy mają frajdę "czyszcząć" gałązke z igieł 

- apol
- Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne
Mogę np dać do woliery na podłogę na sosnę świerk itd. Czy niektóre są trujące. Jeśli tak to jakie ?
Pozdrawiam