Po ilu dniach mozna wypuścić papuge?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Faliste
wczesniej miałem kilka sztuk i zadna klatka nie była wyzej niz teraz i same wylatywaly na cale dnie i wlatywaly na noc miałem rozdzielone 3 samice jedna samica była sama i dokupiłem samca tej samotnej i takie cos dzinnego mnie spotka bo chciałem tego samca z pudełka wypuscic a on mi na palec wszedł sam czy on pomoze w oswojeniu reszty ??
- haaszek
- Ptaki które hoduję: papużki faliste
- Kontakt:
Nie wiemczy to pomoże w oswajaniu, bo nie wiadomo dlaczeo wszedł ci na palec.
A tak trudno umieścić klatki wyżej? Może tamte papużki były odwazniejsze. A tym jest potrzebna zmiana warunków.
A tak trudno umieścić klatki wyżej? Może tamte papużki były odwazniejsze. A tym jest potrzebna zmiana warunków.
-
- Ptaki które hoduję: Faliste
jedyną możliwość jaką mam na danie klatek wyżej to moge dac je na nadstawkę nad biurkiem wtedy klatki bedą sie znajdowały nademną czy to bedzie wtedy ok ?? i jeszcze jednopytanie czy od strony ściany mogę przymocowac na klatce półprzeźroczystą pleksję ?? mam jeszze parę pomysłów na zabawki ale to dopiero jak już będą swobodnie się czuły w pokoiku
Witam nasza papuga jest u nas już około 20 dni klatkę ma dużą. Gdy otwieramy jej klatkę aby sobie wyszła i polatala to nie chce zabardzo wyjść ale zdażyło się już dwa razy że wyszła nie wiemy czy przypadkowo czy specjalnie ale wyszła ale za to zachowywała się chaotycznie latała tak jak by nie umiała latać spadała itp. Czy to jest normalne zachowanie papugi falistej?
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
jeśli wcześniej była cały czas w klatce, to normalne... dajcie jej trochę czasu,
- Justkondzio
- Ptaki które hoduję: Papużka Falista Leptuś
Papużki faliste wypuszczamy gdy tylko zauważymy, że poczuła się swobodniej, zrobiła się ciekawska i zaczęła przejawiać aktywność. Każdy dzień w klatce to dzień stracony - to poza klatką odbywa się lwia część procesu oswajania. Dużo oczywiście zależy od tego w jakim wieku jest papużka i skąd ją masz.
-
- Ptaki które hoduję: Tymczasowo żadne
Kiedyś słyszałam że ktoś po tygodniu klatkę otworzył a ptak 3 tygodnie się zastaniaiwal czy wysjc
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt: