dar dobrych ludzi

o tym co dotyczy wszystkich ptaków

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
Kor17nel
Ptaki które hoduję: Faliste, kanarki
Kontakt:

Post autor: Kor17nel » sob lis 05, 2011 18:32

Również popieram taką akcje, gratulacje za świetny pomysł ;-) Myślę ze na wiosnę będe mógł kogoś obdarowac jakąs falką ( przede wszystkim odmiany niebieskiej). A i nie ukrywam ze chętnie sam bym przygarną jakąś średnią papuge (typu rozella) i wkoncu zacząć przygodę z nimi.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
malachinka87
lekarz weterynarii
Ptaki które hoduję: Aleksandretty Większe, drób ozdobny
Kontakt:

Post autor: malachinka87 » sob lis 05, 2011 19:52

swietny pomysl z ta akcja :) jak to powiedzenie: "dobro zawsze wraca", najważniejsze przy tym jest oczywiście dobro zwierząt :) sama zajmuję się znajdowaniem domów zwierzakom (głownie psy i koty) i wiem że czesto ludzie którzy decyduja się na takiego zwierzaka za darmo lub za symboliczna kwotę opiekują się nimi często bardziej niż Ci, którzy płacą za zwierzaki grube pieniądze...

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » pn lis 14, 2011 13:15

Swietna sprawa z tym obdarowywaniem. Wiem ze to jeszcze dużo za wczesnie ale nie zamierzam rozstać się z forum a w sumie czas leci do przodu nieublaganie, dlatego też jak mój Lucek zostanie "tatusiem" a w końcu nadejdzie ten czas, to ktoś z forumowiczow napewno zostanie obdarowany przeze mnie aleksandretta większą moja pierwsza młoda ;)

Z ogromna chęcią przyłącze się do tej akcji ;)

Patryk^^
Ptaki które hoduję: mała egzotyka,modrolotki,faliste

Post autor: Patryk^^ » wt lis 15, 2011 21:13

a ja mam taką małą prośbę,czy miałby ktoś jakieś zeberki ?jakoś tęskni mi się troszeczkę za tymi ptaszkami

Awatar użytkownika
misia458
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: Rudosterki
Kontakt:

Post autor: misia458 » ndz wrz 02, 2012 00:36

Wiem że to temat o papugach, jednak klatka jest dla papug, i jest prezentem, więc chyba mogę o niej tutaj napisać :-D

Kilka dni temu moje paputki dostały nowe mieszkanko, ręcznie robione przez: wojte23
Dzisiaj klateczka została urządzona i zawieszona na ścianie. Na "plecach" klatki umieściliśmy plexi która zabezpieczy ścianę przed zabrudzeniem, jak również przed papuzimi dziobkami i obgryzaniem ściany z farby :lol: na pozostałych bokach plexi ma wysokość 15 cm.
Klatka jest super, i paputkom też się podoba :lol:

Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz wrz 02, 2012 07:08 przez misia458, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochać zwierzęta to nie znaczy "być śmiesznym"

http://www.garnek.pl/anet00

Awatar użytkownika
apol
Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne

Post autor: apol » pt sty 25, 2013 10:00

Popieram akcje może ja w tym roku komuś podaruje nimfy :mrgreen:
Pozdrawiam

mirek40
Ptaki które hoduję: kanarki,papugi,kury ozdobne
Kontakt:

Post autor: mirek40 » pn sty 28, 2013 10:45

Chcialbym by ktos podrowal mi aleksandrette,ja bym dal komus kanarka bo te ptaszki hoduje i mam ich kilka

deasy
Miłośnik ptaków
Ptaki które hoduję: Aleksandretty obrożne, żako :D
Kontakt:

Post autor: deasy » pn sty 28, 2013 12:09

Witajcie. I ja się przyłącze i jeżeli ktoś dobry chciałby przyjąć do swojego domu Nimfę to z przyjemnością ją mu podaruje :-D . Szukam dobrego domu dla paputa którego otrzymałam od siostry której no co tu dużo mówić znudziła się opieka nad ptakiem :-(

Awatar użytkownika
Forrest
Ptaki które hoduję: Ara nobilis(Forrest), mewki japońskie
Kontakt:

Post autor: Forrest » pn sty 28, 2013 12:36

Też się mogę przyłączyć. : )
Obecnie mam jedną papugę, Arę nobilis ale w przyszłości zamierzam do niego dokupić partnerkę i pierwszego pisklaka mogłabym oddać w dobre ręce (na kasie mi nie zależy). Ale to dopiero plany na kolejne 2-3 lata więc jeszcze trochę trzeba poczekać. ; )

Awatar użytkownika
garadiela
Ptaki które hoduję: Nimfy

Post autor: garadiela » pt lut 01, 2013 14:35

Deasy a to samiec czy samica?Ja poszukuje paputka dla mojego nimfola :)

deasy
Miłośnik ptaków
Ptaki które hoduję: Aleksandretty obrożne, żako :D
Kontakt:

Post autor: deasy » pt lut 01, 2013 15:11

garadiela pisze:Deasy a to samiec czy samica?Ja poszukuje paputka dla mojego nimfola :)

Najprawdopodobniej samiczka. ;-) ma ok 1,5r

didas92
Ptaki które hoduję: Aleksandretta, Szkarłatka

Post autor: didas92 » sob lut 02, 2013 12:03

Ja byc moze bede mial do oddania szarlatke krolewska (samiec z 2010). Wiecej info na pw:)
W gre wchodzilby tylko odbior osobisty(Ząbki, okolice Warszawy)

paulinqa123
Ptaki które hoduję: Aleksandretty Większe, Rozelle białolice
Kontakt:

Post autor: paulinqa123 » śr lut 20, 2013 00:56

świetny pomysł :) wzajemna pomoc , można wiele osób uszczęśliwić i samemu na tym skorzystac :) popieram !

xbutalbitalx
Ptaki które hoduję: Rudosterka Zielonolica.

Post autor: xbutalbitalx » pn wrz 08, 2014 10:45

Ja z checia przygarnelabym Lore Wielka, gdy zobaczylam ptaka na zywo (gdy bylam u hodowcy po alekse) urzekla mnie, a co najdziewniejsze mojego faceta tez, a na poczatku na papugi wgl krecil nosem. :D
Teraz sam jest szczesliwy, ze mieszka z nami papug (nawet jak rano zdarza mu sie pokrzyczec) co mnie strasznie cieszy, bo ja od zawsze mialam ciagoty do papug.
Moze i my doczekamy sie kiedys malych aleks i tez ktos sie zalapie na malca. : >
Akcja bez watpienia jest warta poparcia.

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » pn wrz 08, 2014 12:40

Kor17nel pisze: .... Myślę ze na wiosnę będe mógł kogoś obdarowac jakąs falką ( przede wszystkim odmiany niebieskiej). .....

Minęły prawie 3 lata od Twego postu. Obdarowałeś, czy tylko słowa rzucone na wiatr ?
Adrian1 pisze: .....nie zamierzam rozstać się z forum a w sumie czas leci do przodu nieublaganie, dlatego też jak mój Lucek zostanie "tatusiem" a w końcu nadejdzie ten czas, to ktoś z forumowiczow napewno zostanie obdarowany przeze mnie aleksandretta większą moja pierwsza młoda ;)
Z ogromna chęcią przyłącze się do tej akcji ;)

Jakoś coraz mniej Twojej obecności na forum <dokuczacz>
Lucek jednak został tatusiem. Słowo się rzekło, kobyłka u płota. <wysmiewacz>
Dotrzymałeś obietnicy złożonej pisemnie ? Kogo obdarowałeś ? <luzik>
apol pisze: .... może ja w tym roku komuś podaruje nimfy :mrgreen:

I co wynikło z tego zobowiązanaia ? <wysmiewacz>
deasy pisze: ..... I ja się przyłącze i jeżeli ktoś dobry chciałby przyjąć do swojego domu Nimfę to z przyjemnością ją mu podaruje :-D

Podarowałaś ? Jest nowy dom ?
Forrest pisze:Też się mogę przyłączyć. : )
Obecnie mam jedną papugę, Arę nobilis ale w przyszłości zamierzam do niego dokupić partnerkę i pierwszego pisklaka mogłabym oddać w dobre ręce (na kasie mi nie zależy). Ale to dopiero plany na kolejne 2-3 lata więc jeszcze trochę trzeba poczekać. ; )

Minął rok z hakiem <luzik>
Jak realizacja planów ? Jest już parka ?
didas92 pisze:Ja byc moze bede mial do oddania szarlatke krolewska (samiec z 2010) .....

I co z tego przyrzeczenia wyszło ?

losiaczkowa
Ptaki które hoduję: aleksy obrożne, rudosterka drób
Kontakt:

Post autor: losiaczkowa » pn wrz 08, 2014 13:35

również jestem 'za' tą akcją..
gdyby ktoś chciał pozbyć się rudosterki to z chęcią przygarnę do pary :)
w zamian mogę dać jaja lęgowe kur ozdobnych/kurczaki/lub jakieś akcesoria :)

pysia34
Ptaki które hoduję: duże papugi
Kontakt:

Post autor: pysia34 » pn wrz 08, 2014 17:03

Och Krysiu Krysiu :) Wychodzi na to że jedynie ja jestem taka naiwna i ufna i obdarowywanie weszło mi w krew :)

Ptaki są cudowne ...gorzej z ludźmi.... ostatnio usłyszałam ze wyłudzam papugi :(

W zwiąku z tym wstawiam post o senegalce - samcu znajomego bardzo głośnym , który szuka domu. Jest oswojony ale sporo się wydziera, więc proszę o rozważne decyzje.

Do obradowania są jeszcze dwie aleksandretty wielkie -samce, trochę zaniedbane po wyjeździe właściciela, oswojone. Do odbioru osobistego w Świdnicy. Tylko w dobre ręce.

Awatar użytkownika
apol
Ptaki które hoduję: księżniczki Walli, nimfy , świergotki, łąkówki turkusowe, nierozłączki czerwonoczelne, mnichy nizinne

Post autor: apol » pn wrz 08, 2014 17:11

Szkoda że tak daleke z checią bym przygarną selegalke albo jedą z aleks :(
Jak się żekło Krysiu słowo to tak musi być i oddałem parkę nimf lutino :)
Pozdrawiam

Adrian1
Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » pn wrz 08, 2014 21:48

Legi pierwsze udane nie byly. Jeden mlody zostal uratowany przez nas a raczej przez moja dziewczyne. Niestety do tej pory nie znalazlem odpowiedniego domu dla Koksa i zostal ze mna do teraz. Hienom ktore za darmo dostana na handel mowie stanowcze nie stad moja decyzja ze mlody jeszcze jest u nas. Mialem jedna osobe, z naszego forum ktora chcialem obdarowac i jednak okazala sie ********************************* i nie oddalem jej papugi. Znajdzie sie odpowiednia osoba to go dostanie nie to mi wcale nie przeszkadza. Kolejna sprawa. Sorry ale mam dosyc odpowiadania na pytania " mam nimfe moge kupic do niej zako? " albo jaka klatka dla falistej.

Na koniec napisze tylko jedna rzecz. Wiele osob zadeklarowalo sie o oddaniu ptaka i co z tego wyniklo? Cisza jak makiem zasial, a na allegratce ogloszen od ciula i jeszcze wiecej. Kilka osob to wlasnie te ktore sie zadeklarowaly o oddaniu. Takze ciekawa sprawa czy rowniez dotrzymaly slowa.

Awatar użytkownika
apol

Post autor: apol » pn wrz 08, 2014 22:48

Ja swą parke nimf oddalem a teraz mam swiergotki ale wszystkie są zarezerwowane zobaczymy co z tego bedzie
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Ogólnie o wszystkim związanym z ptakami”