mój zwierzyniec :)
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- malachinka87
- lekarz weterynarii
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty Większe, drób ozdobny
- Kontakt:
mój zwierzyniec :)
a oto pare zdjęć mojego stadka :)
narazie tyle pozniej moze znajde wiecej :)
narazie tyle pozniej moze znajde wiecej :)
- Załączniki
- malachinka87
- lekarz weterynarii
- Kontakt:
swinia jest wietnamska i tak jest czlonkiem naszej rodziny zwariowanej :) nie trzymamy jej w domu mysle ze by sie meczyla ;/ na poczatku mielismy 2 - jej sistre, ale odeszla 2 lata temu ;/jest troche duza bo wazy kolo 80 kg ;p wiec od wiosny do jesieni jest caly czas na wybiegu gdzie ma tez na noc schronienie zawsze z duza iloscia slomy ;p a na zime jest w swoim domku i ja nie jest za zimno to wypuszczamy ja na pare godzin :)
huskyego mam z adopcji mama na urodziny dostala :) niestety jest z nia taki problem ze nienawidzi ptakow (zagryzla na pieknego gesiora garbonosego ktory byl u nas 8 lat ;/ i byl kompanem swini; oraz pare innych kaczek i kur
;/)
a mieszanka stworow rzeczywiscie, mam to szczescie ze moja mama uwielbia zwierzeta, moj tata nie ma nicprzeciwko - a ciekawe jest to ze uwielbiaja go wszystkie psy, nawet takie ktore na innych reaguja warczeniem do niego sie lasza ;p , no i jest jeszcze babcia wychowana na wsi, ktora mieszka z nami wiekszosc roku i poprostu musi cos karmic
huskyego mam z adopcji mama na urodziny dostala :) niestety jest z nia taki problem ze nienawidzi ptakow (zagryzla na pieknego gesiora garbonosego ktory byl u nas 8 lat ;/ i byl kompanem swini; oraz pare innych kaczek i kur

a mieszanka stworow rzeczywiscie, mam to szczescie ze moja mama uwielbia zwierzeta, moj tata nie ma nicprzeciwko - a ciekawe jest to ze uwielbiaja go wszystkie psy, nawet takie ktore na innych reaguja warczeniem do niego sie lasza ;p , no i jest jeszcze babcia wychowana na wsi, ktora mieszka z nami wiekszosc roku i poprostu musi cos karmic

- malachinka87
- lekarz weterynarii
- Kontakt:
- malachinka87
- lekarz weterynarii
- Kontakt:
witam po pewnym czasie :) muszę siępochwalić, jutro przyjeżdża do mnie moja upragniona para Aleks Większych :) klatka już gotowa, zabawki jeszcze dzisiaj kończyliśmy :) jak już dojadą to wrzucę zdjęcia :) na razie mogę napisać że samica ma 4 lata - Klara, samiec 2,5 roku - Lord :) miały już 2 razy lęgi :) już nie mogę się doczekać :)
- malachinka87
- lekarz weterynarii
- Kontakt:
Witam, paputy dojechały całe i zdrowe ( przesłane za pośrednictwem poczty). Po wyjściu z transportówki poszły na najwyższą żerdkę i przez jakieś pół godziny tam siedziały. Potem samiec - młodszy i odważniejszy poszedł sobie podjeść a Klara za nim :) samiec jest w trakcie pierzenia więc jego opierzenie nie jest idealne ;/ właśnie weszły w okres lęgowy i pięknie razem tańczą, a samica domaga się karmienia :)
- malachinka87
- lekarz weterynarii
- Kontakt:
- malachinka87
- lekarz weterynarii
- Kontakt:
- malachinka87
- lekarz weterynarii
- Kontakt:
Witam,
Trochę się nie odzywałam, a to chora, a to koła a to praca ;/ U moich lotników wszystko super - są z nami już 2 miesiące :)
Lord już się wypierzył - odrósł mu ogon :) Są w środku zalotów - rano drą się w niebogłosy koło godziny (na razie nie oberwało nam się jeszcze od sąsiadów :)) W sumie z żywieniem nie mam żadnych prodblemów - jedzą warzywa, owoce, kiełki tylko jajka nie bardzo chcą ruszać ;/ oprócz tego dostają witaminy do wody do picia.
Coraz bardziej się oswajają - Lord już bierze ode mnie z ręki czy to biszkopta czy kawałek owoca :) Klara nadal nieufna ale jak widzi że jemu się dostało to przylatuje, zabiera mu i ucieka :)
Ich ulubionym miejscem są gałęzie na klatce albo karnisz - ciągle go gryzą mimo iż im nie pozwalamy, nawet okleiłam te miejsca plastrem ale na ich dzioby nie wiele pomaga ;/ przygotowujemy się do ulepszeń w pokoju - zakupiliśmy liny i przerobimy cały pokój na plac zabaw. Również zmodernizujemy ich plac zabaw na klatce i dostaną nowy na szafie. Tylko musimy mieć trochę czasu, który pewnie się znajdzie po sesji :)
a to parę fotek :
Trochę się nie odzywałam, a to chora, a to koła a to praca ;/ U moich lotników wszystko super - są z nami już 2 miesiące :)
Lord już się wypierzył - odrósł mu ogon :) Są w środku zalotów - rano drą się w niebogłosy koło godziny (na razie nie oberwało nam się jeszcze od sąsiadów :)) W sumie z żywieniem nie mam żadnych prodblemów - jedzą warzywa, owoce, kiełki tylko jajka nie bardzo chcą ruszać ;/ oprócz tego dostają witaminy do wody do picia.
Coraz bardziej się oswajają - Lord już bierze ode mnie z ręki czy to biszkopta czy kawałek owoca :) Klara nadal nieufna ale jak widzi że jemu się dostało to przylatuje, zabiera mu i ucieka :)
Ich ulubionym miejscem są gałęzie na klatce albo karnisz - ciągle go gryzą mimo iż im nie pozwalamy, nawet okleiłam te miejsca plastrem ale na ich dzioby nie wiele pomaga ;/ przygotowujemy się do ulepszeń w pokoju - zakupiliśmy liny i przerobimy cały pokój na plac zabaw. Również zmodernizujemy ich plac zabaw na klatce i dostaną nowy na szafie. Tylko musimy mieć trochę czasu, który pewnie się znajdzie po sesji :)
a to parę fotek :
- malachinka87
- lekarz weterynarii
- Kontakt:
Więc trochę się pozmieniało :) jak pewnie większość z Was wie odbywam właśnie praktyki w Loro Parque na Teneryfie. Moje ptaszyska doczekały się woliery zewnętrznej :) Z tego co się dowiedziałam bardzo przypadła im do gustu :) tak bardzo że od razu zabrały się za gody :) i teraz całe dnie spędzaja w budzie :)
Poniżej wstawiam pare fotek z woliery :)
Poniżej wstawiam pare fotek z woliery :)
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Szczerze powiedziawszy malachinka87, wolierę masz ładną ale obawiam sie iż jej mieszkańcy czyt aleksy wielkie jak dobiorą ci sie do konstrukcji to nie przetrwa tygodnia ale chociaż mieszkańcy tej woliery będą mieć więcej przestrzeni do lotów
(to akurat był żart
)

- LUKA
- Ptaki które hoduję: Patagonki Aleksandrety Rozelle Królewskie Barnardy i inne...
- Kontakt:
Wystarczy że obijesz od środka belki czy łaty siatka i po sprawie nigdy tego już nie rozbiorą, a i widziałem już duże kakadu w wolierach drewnianych tylko belki były obite siatka i tez to ładnie wyglądało. 

W wolnych chwilach zapraszam na www.CentrumEgzotyki.pl
- malachinka87
- lekarz weterynarii
- Kontakt: