Jakie gatunki z falistymi w klatce ?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Masz 2 falki więc dołączenie do nich jednej nimfy to bardzo zły pomysł.W jednej klatce nawet dużej - co rozumiesz pod pojęciem dużej - nie dajemy papug różnych gatunków.
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
-
- Ptaki które hoduję: Faliste, Nimfy, Rozella Białolica.
Witam mam okazje kupić rudosterke w bardzo przystepnej cenie ale posiadam już parke falistych.
Co o tym myślicie ? Nie pozabijają sie
Oczywiście w osobnych kladkach.
Nie jestem nowicjuszem kiedyś miałem faliste potem nimfy a nastepnie rozelle białolice.
Co o tym myślicie ? Nie pozabijają sie

Nie jestem nowicjuszem kiedyś miałem faliste potem nimfy a nastepnie rozelle białolice.
- misia458
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
ElmerOS, rudosterki są to ptaki bardzo terytorialne, jeżeli papugi mają być trzymane w oddzielnych klatkach, to ok. Ale w czasie lotów trudno jest przewidzieć reakcje rudosterki, jej zachowanie będzie zależało od kilku czynników: czy jest to dzikus/oswojona, wiek, i czy miała już styczność z innymi papugami. Natomiast falistki są bardzo ciekawskie i wszędobylskie, i zapewne będą leciały do rudosterki, co może się dla nich źle skończyć.
-
- Ptaki które hoduję: Faliste
W osobnych klatkach będzie ok 

Czy można trzymać ze sobą papugę falistą i nimfę? Jeśli było by to potrzebne rozmiar klatki:
wysokość 73 cm,
szerokość 47 cm,
długość 77 cm.
Oczywiście ptaki będą młode.
wysokość 73 cm,
szerokość 47 cm,
długość 77 cm.
Oczywiście ptaki będą młode.

Można, ale po co? Nie lepiej para tego samego gatunku?