Przekaz na żywo z zeberczego gniazda ;)
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- RomeoFinch
- Ptaki które hoduję: zeberki
- Kontakt:
Przekaz na żywo z zeberczego gniazda ;)
Witam
Zapraszam do oglądania na żywo przekazu z kamery zamontowanej nad gniazdem zeberek. Obraz jest dość kiepskiej jakości, bo kamerę montowaliśmy do własnych celów, jednak stwierdziliśmy, że są na pewno osoby, które chciałyby wiedzieć, co dzieje się w gnieździe zeberek, czego na co dzień zobaczyć nie możemy. Kamera zamocowana jest dość nisko a ptaki dokładając materiału unosiły gniazdo coraz wyżej, dlatego widać tylko część pleców ptaków, gdy siedzą wewnątrz, ale w ten sposób dobrze widać na przykład jajka ;)
Zapraszam:
FinchCam
Życzę miłego oglądania :)
Zapraszam do oglądania na żywo przekazu z kamery zamontowanej nad gniazdem zeberek. Obraz jest dość kiepskiej jakości, bo kamerę montowaliśmy do własnych celów, jednak stwierdziliśmy, że są na pewno osoby, które chciałyby wiedzieć, co dzieje się w gnieździe zeberek, czego na co dzień zobaczyć nie możemy. Kamera zamocowana jest dość nisko a ptaki dokładając materiału unosiły gniazdo coraz wyżej, dlatego widać tylko część pleców ptaków, gdy siedzą wewnątrz, ale w ten sposób dobrze widać na przykład jajka ;)
Zapraszam:
FinchCam
Życzę miłego oglądania :)
- RomeoFinch
- Kontakt:
Zeberki nie bardzo przyzwyczajają się do ręki człowieka. Miałem jednego młodego, którego przez jakiś czas musiałem dokarmiać. Był tak samo dziki po osiągnięciu dorosłości, jak cała reszta. Zeberki się raczej nie oswajają. Są przypadki, że trzymane w pokoju ptaki przylatują i siadają na głowę, ramię, jedzą z ręki, czy nawet usiądą na rękę bez jedzenia, ale to jest raczej rzadkie. Mi nie zależy na oswojeniu, bo mają towarzystwo osobników swojego gatunku :)
Nie mogę się doczekać, aż w gnieździe wyklują się maluchy (oby tak było). Może będzie je wtedy widać :)
Nie mogę się doczekać, aż w gnieździe wyklują się maluchy (oby tak było). Może będzie je wtedy widać :)
- RomeoFinch
- Kontakt:
Kiedyś miałem papużki faliste i młode brane na ręce od maleńkości bardzo się przyzwyczaiły i szczerze mówiąc, myślałem, że z zeberkami może być podobnie, ale nic bardziej mylnego.
- RomeoFinch
- Kontakt:
Dziś wykluł się pierwszy pisklaczek :)
Jutro prawdopodobnie pojawi się kolejny, ale kto to wie :)

Jutro prawdopodobnie pojawi się kolejny, ale kto to wie :)
- RomeoFinch
- Kontakt:
Dziś pojawił się kolejny maluszek
pierwszy pisklaczek nie będzie jedynakiem