PRZYJMĘ NIECHCIANE PAPUGI !
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: nimfy
- Kontakt:
Coco, Al, rozumiem, że wy nie oddajecie papug tylko je sprzedajecie , pozbywacie się ich, bo tak najlepiej?
Tak, miałam i mam zamiar je odebrać i tak było powiedziane.
Połączyłam oba posty
Tak, miałam i mam zamiar je odebrać i tak było powiedziane.
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony pn sty 31, 2011 19:32 przez ewap, łącznie zmieniany 1 raz.
- JC
- EKSPERT-HODOWCA
- Ptaki które hoduję: gołębie egzotyczne, papugi małe i srednie, zeberki
- Kontakt:
ewap pisze:Coco, Al, rozumiem, że wy nie oddajecie papug tylko je sprzedajecie , pozbywacie się ich, bo tak najlepiej?
Tak jest najlepiej dla wszystkich stron - łącznie z papugami

- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
ewap,Jeżei takie były uzgodnienia , to trzeba było zaraz jak pojawiły się komplikacje jechać i zabierać ptaki. Z powodu nie wywiązania się z umowy.
Oczywiście, że sprzedaje papugi, koszty utrzymania hodowli, są za duże aby wszystkie młode ptaki rozdawać na prawo i lewo, każdemu kto chce.
Oddanie czy sprzedaż co za różnica, bo i tak nie masz ptaka a jak sobie wyobrażasz, będę odwiedzała kilkadziesiąt ptaków , latała od domu do domu i sprawdzła warunki w jakich ptaki żyją,na Twoim przykładzie widać, że jednak lepiej sprzedać.
Kupuje ptaki na giełdach u hodowców i nie wyobrażam sobie aby każdy z nich przyjeżdżał do mnie sprawdzając co robią moje bądż co bądż ptaki.
Oczywiście, że sprzedaje papugi, koszty utrzymania hodowli, są za duże aby wszystkie młode ptaki rozdawać na prawo i lewo, każdemu kto chce.
Oddanie czy sprzedaż co za różnica, bo i tak nie masz ptaka a jak sobie wyobrażasz, będę odwiedzała kilkadziesiąt ptaków , latała od domu do domu i sprawdzła warunki w jakich ptaki żyją,na Twoim przykładzie widać, że jednak lepiej sprzedać.
Kupuje ptaki na giełdach u hodowców i nie wyobrażam sobie aby każdy z nich przyjeżdżał do mnie sprawdzając co robią moje bądż co bądż ptaki.
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
ewap pisze:Coco, Al, rozumiem, że wy nie oddajecie papug tylko je sprzedajecie , pozbywacie się ich, bo tak najlepiej?
Nie wiem jak Al, ale ja tak jak każdy hodowca taak sprzedaję swoje ptaki tzn. odchowy i uważam to za normalność.Dzięki temu mogę hodowlę wzbogacić o nowe gatunki i zapewnić ptakom odpowiednie warunki.Na pewno nie jest to mój sposób na zarobek jeśli o to ci chodzi

Czy ty widzisz w tym coś złego

ewap, skoro ostatnio te ptaki widziałaś ,a wcześniej piszesz o jakiś problemach,a ptaki są twoje-to ja nie widzę problemu i nie ważne czy on jest ,czy go nie ma ,masz umowę prosisz o wejście i ptaki bierzesz.Mają jajka trudno,ptaki bierzesz,rzuć mu stówkę,albo i nie wedle umowy.Czy on wie o tym ,czy nie nieważne.Od początku sprawa jest załatwiona żle,to potem problemów jest masa.
Pozdrawiam. Artur
- PawelHH
- Ptaki które hoduję: różne
- Kontakt:
Warunki są prywatną sprawą, ktoś kupił sobie ptaki, może trzymać je jak zechce, mi nic do tego i nie widzę sensu bym miał się w jakiś sposób "wymądrzać".
Chodzi o sposób prezentowania tego w środowisku internetowym i nie tylko; kręcenie i mijanie się w wielu miejscach z prawdą, i oszukiwaniem między innymi nas. Nie dziwię się Szkotowi, ani reszcie osób wypowiadającym się tak a nie inaczej w tym wątku.
Chodzi o sposób prezentowania tego w środowisku internetowym i nie tylko; kręcenie i mijanie się w wielu miejscach z prawdą, i oszukiwaniem między innymi nas. Nie dziwię się Szkotowi, ani reszcie osób wypowiadającym się tak a nie inaczej w tym wątku.
- coco39
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
PawelHH pisze:kręcenie i mijanie się w wielu miejscach z prawdą, i oszukiwaniem między innymi nas. Nie dziwię się Szkotowi, ani reszcie osób wypowiadającym się tak a nie inaczej w tym wątku.
Ciekawe co na to to powie jak skomentuje to maciejqa w końcu jest to jakaś skaza na jego wizerunku bo jakby nie było PawelHH, był,widział i potwierdza to co pisał min.szkot, a widać że maciejqa przebywa na forum i zapewwne czyta to.