HODOWLA ROZMNAZANIE MNICH !!
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty, nimfy, faliste, swiergotki, rudosterki, barabndy, barnardy, rozelle,
- Kontakt:
HODOWLA ROZMNAZANIE MNICH !!
Czesc slucajcie chce kupic parke mnich. I tu mam pytanie mam klatke o wymiarach kolo 2m dlugosci 1m wysokosci i z 60cm szerkosci czy rozmnoze a takiej to mnichy? I jak ta klatke zrobic tak aby one mialy gdzie zbudowac to gniazdo ? Hodwcy tych papug prosze o pomoc to ladne, mile i niedrogie papugi dlaego przyciagaja moja uwage
Kiedys hodowalem te papugi w podobnej klatce,ale to bylo ponad 20lat temu-inne standardy.Teraz ja osobiscie bym sie nie zdecydowal,to ptaki co potrzebuja troche lotu.U mnie byly bardzo nerwowe w okresie legowym,byc moze ze wzgledu na taka klatke wlasnie.Chyba ze bedziesz wypuszczal czesto w pomieszczeniu.Co do gniazda to poczytaj moje posty o mnichach,jakie mialem przeboje z nimi.To papugi bardzo wyjatkowe.
Pozdrawiam. Artur
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty, nimfy, faliste, swiergotki, rudosterki, barabndy, barnardy, rozelle,
- Kontakt:
Czytałem Twoje posty no ale troszke sie oboje o drewno ta klatka bedzie z szafy i na przód siatka. A co do puszczania to nie ma problemu one akurat byly w piwnicy bo na dworze niemam wolnej woliery. Piwnica jest ok tylko ze jest problem bo przez moja piwnice idzie kilka rur grzewczych owinietych wata szklaną i boje sie zeby sie tego nie czepily . Dlatego opcja z tym zeby caly cas fruwaly odpada. A ja mam tez pytanie czy to prawda ze one tak bardzo krzycza??? Bo moj kolega ma w domu parke i wogule ich nie slychac.
Bo Moja Jedyna Miłość To Jest Motor ! Śląsk&Motor Zawsze Ponad Prawem !
-
- Ptaki które hoduję: Mnicha Nizinna , Rozella Czerwona,
nasze maja sie całkiem ok z innymi, i nieraz sa tak cicho, że zastanawiam się czy są jeszcze...
- Załączniki
-
- bb2f19d5239b99d6ffff824aac14422f.jpg (26.54 KiB) Przejrzano 14900 razy