Galeria zdjęć papug z Loro Parku, które nie weszły w tematy
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Starałam się powklejać zdjęcia papug tematycznie w poszczególnych gatunkach.
Pozostało trochę zdjęć więc umieszczam je tu
Nadmieniam, że wszystkie nazwy polskie papug podaję wg. tłumaczenia Cichockiego i Mielczarka.
Pozostało trochę zdjęć więc umieszczam je tu
Nadmieniam, że wszystkie nazwy polskie papug podaję wg. tłumaczenia Cichockiego i Mielczarka.
Ostatnio zmieniony sob sty 08, 2011 16:04 przez Krysia-, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krysia-
- -#Administrator
- Kontakt:
Owszem Raffy, były
cztery nimfy w obszeeeeeeernej wolierze ze wszystkimi gatunkami kakadu . Dachu żadnego nie było a odrobina cienia to tylko tyle, ile dawała ściana zrobiona z nieregularnych niby kamieni lub trochę cienia z konarów drzew danych do zabawy. Zdjęcia możesz zobaczyć w temacie z kakadu.
Z kolei faliste to różnokolorowe 35 sztukowe stadko w pięciobocznej wolierze. Te cienia miały dużo bo z czterech stron ogromne i gęste rośliny. Normalnie cztery ściany zieleni . Zdjęcie niestety nie wyszło

Z kolei faliste to różnokolorowe 35 sztukowe stadko w pięciobocznej wolierze. Te cienia miały dużo bo z czterech stron ogromne i gęste rośliny. Normalnie cztery ściany zieleni . Zdjęcie niestety nie wyszło

- Krysia-
- -#Administrator
- Kontakt:
Kea - największy ,,wandal" wśród papug
Pewnie większość z nas czytała o tym jak w Australii kee dziobami rozebrały samochód na parkingu. Zdolne bestie
Jedna ze stokówek nieustannie mi dziobkiem obiektyw zasłaniała stąd nie najwyższych lotów zdjęcie.

Jedna ze stokówek nieustannie mi dziobkiem obiektyw zasłaniała stąd nie najwyższych lotów zdjęcie.
Ostatnio zmieniony ndz sty 23, 2011 06:48 przez Krysia-, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krysia-
- -#Administrator
- Kontakt:
Tak Zbychu, szeflera. Te rośliny rosły i w innych klatkach. Co jest dziwniejsze, to ani liście, ani łodygi nie były naruszone przez ptaki.
Z kolei na pierwszym zdjęciu papuzica duża z lubością wcina igiełki pinii, która jest drzewem iglastym zawierającym żywicę, ponoć szkodliwą dla zdrowia papug.
No ale skoro podali, to chyba wiedzą co robią .......
Sama byłam zdziwiona tym co widziałam ..... i tak do końca, to już naprawdę nie wiem jak to z tą żywicą bywa.
Z kolei na pierwszym zdjęciu papuzica duża z lubością wcina igiełki pinii, która jest drzewem iglastym zawierającym żywicę, ponoć szkodliwą dla zdrowia papug.
No ale skoro podali, to chyba wiedzą co robią .......
Sama byłam zdziwiona tym co widziałam ..... i tak do końca, to już naprawdę nie wiem jak to z tą żywicą bywa.
-
- Ptaki które hoduję: barrabandy, nimf, nierozlączki, rozelle białolice,aleksy większe,wpf,rozelle królewskie,kozy