dzięki
Michallip wczoraj rozmawiałem z tym hodowcą i na pytanie o wiek (prawdziwy wiek) ze względu na to iż większość ma legi styczeń luty zaczął strasznie kręcić i opowiadać zupełnie o czym innym że "ma jeszcze jakąś samice bo mu samczyk zdechł, a ona ma 4 lata, a tam ma jeszcze takie to młode co to je ma i ze no tak one te młode to z tego roku..."ale tak opowiadał jakby nie miał zielonego pojęcia o czym mówi i jeszcze ten tekst, "że mu tam pozdychało" i poziom konwersacji średnio dziwny

więc sobie odpuściłem i załatwiam już wszystko z MiśkiemPapugą
a co do tego hodowcy to coś mi się widzi, że ta jego hodowla nie najlepiej wygląda, po zwróceniu uwagi przez Sebastiana na negatyw, który ten hodowca otrzymał przyjrzałem się wnikliwie zdjęciom ptaków które wystawia no i chyba faktycznie nie wyglądają najlepiej...aktualnie zdjęcia w większości zostały usunięte.....
nasuwa mi się jednak pytanie czy jest jakaś kontrola hodowli większej ilości ptaków zwracająca uwagę na to w jakich warunkach i w jakiej kondycji są hodowane ?? może Ktoś wie? ( mam nadzieje, że nie zobiłem tym pytaniem bałaganu forumowego

)