Piórka!
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: żako
- Kontakt:
Piórka!
Kochani! dlaczego moja żakusia ma takie odstające pióka?
Witaminki dostaje, jedzonko, co mogłam przeoczyć? nieraz oglądam zdięcia to są głaciutkie?....hihi wczoraj powiedziała,,pokaż ciało,,!!
Witaminki dostaje, jedzonko, co mogłam przeoczyć? nieraz oglądam zdięcia to są głaciutkie?....hihi wczoraj powiedziała,,pokaż ciało,,!!
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
Nie widzę w tym nic nietypowego
Miłego wychowywania:-)

www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
- Klaudyna
- Ptaki które hoduję: Żako Kongijskie
Mój Rico ma te pierwsze piórka na skrzydłach tak trochę postrzępione, czy on to sam zrobił ? czy to mechaniczne uszkodzenie ? Parę dni temu jedno pióro mu wypadło, albo je wyskubał, sama nie wiem, takie właśnie postrzępione, a dudka nie była gładka tylko taka poszarpana tak jakby sam je wyrwał czy to normalne, czy można to zaliczyć do skubania ? Czy te pióro mu odrośnie ? Proszę o odpowiedź, bo się martwię 

hmmmm nie wiem czy duzo co znaczy duzo
czysci sie czesto albo przeciaga pior ajezykiem takie zachowania sa raczej wieczorem w dzien szaleje i tylko sie oczepuje
piora maj arozne wielkosci i byly 2 czerwone wiec chyba nie z jednego miejsca :)
pozatym jak drapkalem ja po glowie to wylecialy 2 malutkie z glowy tez mialy ciutke takiego puszku
w ostatniej godzinie 6 a to zrobila teraz
czysci sie czesto albo przeciaga pior ajezykiem takie zachowania sa raczej wieczorem w dzien szaleje i tylko sie oczepuje
piora maj arozne wielkosci i byly 2 czerwone wiec chyba nie z jednego miejsca :)
pozatym jak drapkalem ja po glowie to wylecialy 2 malutkie z glowy tez mialy ciutke takiego puszku
w ostatniej godzinie 6 a to zrobila teraz
Ostatnio zmieniony wt cze 28, 2011 06:15 przez zako kuki, łącznie zmieniany 1 raz.
możliwe że to pierzenie ,czerwiec mamy...Na młode żaczki trzeba bardzo uważać,bo są podatne na złe nawyki,ale i dobrych rzeczy łatwo się uczą.Zdrowemu psychicznie ptakowi wystarczy ok.pół godz.dziennie dbania o pióra oczywiście w kilku odstępach czasu.Niektórzy autorzy książek podają nawet mniej.
no to czerwone to jednak typwo obcięte(radzę czytaj tematy o skubaniu)
może być złamane ponadto.
Połączyłam oba posty
no to czerwone to jednak typwo obcięte(radzę czytaj tematy o skubaniu)

Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony ndz cze 12, 2011 04:58 przez essex1, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam. Artur
-
- Ptaki które hoduję: szare, kakatoes
- Kontakt:
navara pisze:Kochani! dlaczego moja żakusia ma takie odstające pióka?
postawa ciala i postawa pior sa normalne, Ptak cos widzi i ma jakies uczucie ktore ukazuje przez postawe pior.
kuki, zrob ten spray ktorego podalam przepis i popryskaj regularnie ptaka.
Zobaczysz jaka bedzie zmiana..
400-500 ml wody najlepiej dystylowanej
1 lyzeczke do kawy glyceryny (czystej)
1 lyzeczke wody z rozy (czystej - w sklepiej bio)
dodac do butelki do pryskania. Pomieszac dobrze.
Pryskac co dwa dni.
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony wt cze 28, 2011 06:20 przez papugi, łącznie zmieniany 2 razy.