nie trzeba nigeryjskich...... europejscy też są nienajgorsi
Dzisiaj rano dałam ogłoszenie o arach , które poszukuje. Otrzymałam maila o tej treści po przetłumaczeniu:
"Witam, mój dowód sprzedaży sex DNA zamknięte oswojone i przyjazne obrączkowane sześć rok ósmym miesiącem życia mężczyzn z Wielkiej Brytanii do 800euo z transportu lotniczego, klatki i wszystkie dokumenty (świadectwo CITES). Zainteresowanych proszę o kontakt na więcej." oczywiście piękne zdjęcie w załączeniu, ale niezbyt duże
Poprosiłam zwrotnie o podanie telefonu celem kontaktu.
otrzymałam odpowiedź"
"Witam, mieszkam w Harlow Essex w Anglii i jestem po wysłuchaniu wypadku w pracy, wpływ na moje poczucie upośledzenia słuchu i jestem obecnie dyrektorem zarządzającym z aparatu słuchu. Al co musimy zrobić, oh, ponieważ jesteśmy zarówno w Unii Europejskiej, jesteś mi pełny adres do korespondencji, więc biorę się do ptaka po jego weterynarii próbki krwi i początkowe świadectwo zdrowia wydane. Będziemy wtedy skanowanie i wysyłanie do Ciebie przed wysłaniem zdrowia wyjścia i CITES zatwierdzonych do wywozu do Londynu a następnie możemy zorganizować transport lotniczy przez weekend. Połączenia z wejścia głównego portu lotniczego, który ma ptak zostanie wysłana do Polska, więc zaoferować Państwu plan lotu."
Moja odpowiedź, że sprawa dotyczyła tylko zakupu ptaka przy odbiorze osobistym
Zwrotnie otrzymałam maila, że nie rozumiePan nagle co ja piszę
Ostatnim razem gdy szukałam samicy eklektusa sprawa była dokładnie taka sama, więc przyzwyczaiłam się już do faktu, że w UK papugi hodują sami głuchoniemi po wypadkach