dar dobrych ludzi

o tym co dotyczy wszystkich ptaków

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
coco39
Ptaki które hoduję: papugi
Kontakt:

Post autor: coco39 » ndz sie 29, 2010 20:42

Grzegorz pisze:Za to wyjechałem z ważącą z pół tony ogromną wolierą:-)

Czyli hodowla się rozrasta - bardzo dobrze. :mrgreen:
Pozdrawiam
ArekP
http://arek-papugi.eu/

Awatar użytkownika
Grzegorz
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
Kontakt:

Post autor: Grzegorz » pn sie 30, 2010 13:56

No już teraz mam gdzie :-) trochę dziadek marudzi, ale mu przejdzie:-) zaczynam się bać, bo Sebastian pokazał mi stadko nierozłączek ;-) no ale nie zmieniam już tematu, bo zaraz dostanę lagą po plecach :-P
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...

Awatar użytkownika
wacek667
Ptaki które hoduję: Aleksandretty obrożne, nimfy
Kontakt:

Post autor: wacek667 » wt sie 31, 2010 13:13

no ja mam nadzieję że w tą zimę hmm mój Giba dorośnie :-D :-D :-D już na 100% rośnie mu obroża Lolka jest zółta i wrednawa ale cóż rozglądam się powoli za budką lęgową a potem hmmm może może za kimś kogo obdaruje moją pierwszą odchowaną Aleksą :lol: :lol: :lol:
Mawiano mi albo rybki albo akwarium. No cóż wybrałem papugi.

pysia34

Post autor: pysia34 » wt sie 31, 2010 13:56

ja wrzuciłąm budkę lorom, ale niestety narazie żadnego zainteresownia, póki trzyma się resztakmi sił pufobudka (budka z pufy) Mysza nie ma ochoty jej opuścić :-(

monia77

Post autor: monia77 » śr wrz 01, 2010 17:13

ja chciałabym przyjac zółtego kanarka samca z koronka rocznego a w zamian moge-jak tylko sie wychowaja dac kanarki inne tez po koroniaku lub zeberki ciekawe mutacje jak doczekam sie młodych bo narazie dopiero zaczynaja do budek zagladac a u kanaków własnie sie cos wykluło.nie o tym czasie jak chciałam ale czsem i tak sie zdarza.najlepiej z opolskiego

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » śr paź 06, 2010 17:20

Dziś otrzymałam od pysia34, 3 gołąbki diamentowe, bardzo jej dziękuję, specjalnie jechala taki kawał drogi aby je przywieżć :mrgreen:

MarcinTen
Ptaki które hoduję: narazie faliste

Post autor: MarcinTen » śr paź 06, 2010 20:33

bardzo fajne akcja :mrgreen: jakby ktoś miał modrolotki lub rudosterke to chętnie przyjmę :) niestety dopiero zaczynam przygode z papugami i nie mam niestety co podarować :-/
Ostatnio zmieniony śr paź 06, 2010 20:42 przez MarcinTen, łącznie zmieniany 1 raz.

pysia34

Post autor: pysia34 » śr paź 06, 2010 20:37

cała przyjemność po mojej stronie Al :-) Fajnie było zobaczyć twoje pełne egzotyki wolierki :-) A patagonka całkiem mnie użekła :-)
może następnym razem znajdę więcej czasu na wizytę
:-)
nie mogę też pozostać obojętna wobec ogrodu piękny i zadbany :-) -zboczenie zawodowe:-)

Awatar użytkownika
PawelHH
Ptaki które hoduję: różne
Kontakt:

Post autor: PawelHH » pt paź 08, 2010 12:24

Dziś wylądowała u mnie samiczka dla Franka oddana przez jednego z użytkowników. Zaś albinosek mój ma wylądować u Ali70 jutro

Obrazek

Obrazek

pysia34

Post autor: pysia34 » pt paź 08, 2010 12:29

fajnie że się to rozruszało :-) oby tak dalej :-)
niebawem moje gołąbki pojadą do Moni zobaczymy może znajdzie się i kanarkowa :-) (nie mam pewności co do młodego kanarka)

Awatar użytkownika
PawelHH
Ptaki które hoduję: różne
Kontakt:

Post autor: PawelHH » czw paź 21, 2010 11:56

Jako, że pisałem o tym publicznie i publicznie muszę to wyjaśnić. Bardzo przepraszam Ali70, gdyż papuga ostatecznie nie trafiła do niego. Przywiozłem ją do Warszawy, lecz jako, że nie udało nam się spotkać tego dnia, nie chcąc targać z powrotem papugi do Lublina, zostawiłem nimfę u znajomej (zresztą też z ogromnym sercem do papug, posiadającą\ej stadko papug, które znudziły się poprzednim właścicielom), aby Ali mógł przy okazji pobytu w Warszawie odebrać ją. Wyszło tak, że przez kilka dni pobytu u znajomej, zanim Ali się odezwał, papużka tak zdobyła serce znajomej, że postanowiła ją zatrzymać u siebie i dokupić samiczkę, przez co odmówiła oddania jej Alemu. Nie chcąc się wykłucać, zwłaszcza, że papuga i tak nie była do sprzedania lecz oddania, postanowiłem pozostać jedynie na zapytaniu znajomej czy nie zechciałaby jednak oddać białasa Alemu. Papuga finalnie ma bardzo dobre warunki, ale Alego70 jak najbardziej przepraszam

glizda177
Ptaki które hoduję: lora wielka aleksandretty patagonki senegalki żako kakadu

Post autor: glizda177 » pn lis 01, 2010 21:11

Pysia dalej dobra duszyczka rozprzestrzenia swój łańcuszek niosący uciechę innym. Jestem posiadaczką nie małego gagatka georg ptaszek pochodzący od pysi nie dawno zjawił się u mnie (ostatnio z braku czasu nawet nie zdążyłam pysi oficjalnie podziekować) . Georgi przyjechał do mnie przez swoj charakterek chłopak przez swoją historie nie mógł coś zaaklimatyzować się z innymi lorkami .Trafił więc do domu gdzie nie ma lor i on zostanie jedyną lorką ..georg jest słodki ale też potrafi ładnie przyfasolić jak cos mu nie pasuje . Georgi jest samo wystarczalny to spokojny stonowany Pan który jak ma michy pełne to jest zadowolony ,rzadko sie przemieszcza choć i to mu się zdarza co u mnie powoduje bóle głowy bo "gdzie on znowu polazł" . Georg jest oswojony ale sam pokazuje kiedy ma ochote na to by z nim porozmawiać i pogłaskac po główce. Mieszka w pokoju gdzie ma swoją klatkę i chyba całkiem inny plan dnia niż reszta stworków .Chłopak sie nie spieszy jest niezwykle mądry i na prawdę spokojny. Pysiu to zaszczyt mieć tego gagatka w domu który mądrze mruczy jak do niego mówisz ,dziekuje serdecznie że trafił do mnie . Jednoznacznie georg i klarensik zamykają mój dom przed nowymi domownikami ,ekipa jest już zgrana i zdecydowanie wystarczy mi tych skarbów :)mamy całe życie by się soba nacieszyć . W okresie letnim możliwe że wolierka przejdzie małe metamorfozy by niektóre z moich pupili mogło spedzac wakacje na zewnątrz .Pysiu dziekuje za georga .
Na prośbę Agnieszki usunęłam zdjęcie
Ostatnio zmieniony wt sty 25, 2011 08:22 przez glizda177, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki

Post autor: Boguśka » ndz lis 07, 2010 08:55

Musze się pochwalić ponieważ również i ja zostałam obdarowana :mrgreen: Wczoraj będąc na wystawie ptaków w Krakowie (której jednym z organizatorów jest nasz kolega Misiek Papuga-Łukasz Styrylski) zachwyciły mnie 3 młode kaśki które jako jedne z papug na tej wystawie wogóle się nie bały kiedy zbliżałam dłonie do klatki.Napewno powodem takiego zachowania było to ,że są to papugi z tego roku i jak mniemam z hodowli domowej.Ale tak mnie oczarowały ,że nie mogłam od nich odejść....Kiedy wychodząc z wystawy poprosiłam Łukasza by w wolnej chwili dowiedział się od hodowcy czy ma inne kolory i jak często ma młode bo na wiosne chętnie bym dokupiła jedną po stracie koliberka to Łukasz od razu wzioł telefon i nie wiem jak to zrobił ale dostałam jednego samczyka.Nawet sobie niewyobrażacie jaką sprawił mi tym radość i choć bardzo już mu dziękowałam robie to raz jeszcze.A to mój skarb
Załączniki
k.JPG
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

glizda177

Post autor: glizda177 » ndz lis 07, 2010 09:17

śliczny :)

sebastian
Ptaki które hoduję: nimfy białogłowe, nierozłączki,aleksandretty,modrolotki, gołąbki,konury
Kontakt:

Post autor: sebastian » ndz lis 07, 2010 09:43

Więc Bogusiu masz kąplet. A telefon do hodowcy oczywiscie masz.
pozdrawiam sebastian

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki

Post autor: Boguśka » ndz lis 07, 2010 22:11

Nie mam ale Misiek ma więc nie ma problemu.
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

sebastian
Ptaki które hoduję: nimfy białogłowe, nierozłączki,aleksandretty,modrolotki, gołąbki,konury
Kontakt:

Post autor: sebastian » ndz lis 07, 2010 22:36

Samczyk aleksandretty większej którego dostałem od Grześka doczekał się partnerki a przyjechała aż z pięknego miasta Krakowa. Po godzinnym wspólnym się przypatrywaniu para przypadła sobie do gustu. :-)
Załączniki
al1.jpg
pozdrawiam sebastian

maciejqa
Ptaki które hoduję: Aleksandretty, nimfy, faliste, swiergotki, rudosterki, barabndy, barnardy, rozelle,
Kontakt:

Post autor: maciejqa » ndz lis 07, 2010 22:47

Hej jestem w stanie podarować kilka falek i nimf. Jest ktoś chętny ???
Bo Moja Jedyna Miłość To Jest Motor ! Śląsk&Motor Zawsze Ponad Prawem !

kozka0503
Ptaki które hoduję: Papużki faliste

Post autor: kozka0503 » ndz lis 07, 2010 22:59

Ja bym był na falki. Tylko jeżeli nie konieczny jest odbiór osobisty. I zależy jakie mutacje masz. Bardzo dbam o swoje stadko. Mam już 8 papużek w dużej wolierze. Można się przekonac na forum aviornis.

glizda177

Post autor: glizda177 » pn lis 08, 2010 07:51

ładne wielkie mam słabość do tych papug :) głośne ale piękne ..

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Ogólnie o wszystkim związanym z ptakami”