Info na dobry poczatek
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Chwilowo brak
Info na dobry poczatek
Witam
Mam zamiar zakupić rudosterkę brązowouchą.Mam do tego kilka pytań
1 Z tego co słyszałęm to rudosterki bardzo szykbo sie oswajaja prawda??
2 Czy musza byc trzymane z innym ptakiem tego gatunku??
3 Czy nadaja sie do trzymania jako pupil domowy??
Mam zamiar zakupić rudosterkę brązowouchą.Mam do tego kilka pytań
1 Z tego co słyszałęm to rudosterki bardzo szykbo sie oswajaja prawda??
2 Czy musza byc trzymane z innym ptakiem tego gatunku??
3 Czy nadaja sie do trzymania jako pupil domowy??
dawid_ygx pisze: Z tego co słyszałęm to rudosterki bardzo szykbo sie oswajaja prawda??
To nie zasada.. są osobniki co się oswoją odrazu, a są co się nigdy nie oswoją.
dawid_ygx pisze:Czy musza byc trzymane z innym ptakiem tego gatunku??
Powinny... samotna papuga - mniej szczęśliwa papuga..
dawid_ygx pisze:Czy nadaja sie do trzymania jako pupil domowy??
Raczej tak.
Wojtek
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
dawid_ygx, no siedzi aż czasami ma się tego siedzenia dosyć, dobrze,że to taki mały ptaszek
Ale moja nie daje się pogłaskać, ale za to na głowe i ramieniu potrafi siedzieć cały dzień.Tylko trochę fryzura na tym cierpi, bo ta odżywka od ptaka chyba jej nie służy 

-
- Ptaki które hoduję: Chwilowo brak
a co sadzicie jakbym tak zamiast rudosterki kupił świergotke mutacji orange powiedzcie mi coś na temat tych papug
kurcze chciałem kupić rudosterke ale teraz kolega zbił mnie z tropu bo powiedział że będzie nieszcześliwa jak bedzie sama :( co mam zrobić doradżcie
Połączyłam oba posty
kurcze chciałem kupić rudosterke ale teraz kolega zbił mnie z tropu bo powiedział że będzie nieszcześliwa jak bedzie sama :( co mam zrobić doradżcie
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony ndz wrz 05, 2010 03:47 przez dawid_ygx, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Papużki Faliste, Mnichy Nizinne, Rudosterki Brązowouche, Rudosterki Zielonolice, Konury Ognistobrzuche
-
- Zbanowany
- Ptaki które hoduję: kozy,nimfy,aleksandretty,faliste
on niepotrafi sobie tego wytłumaczyc pisze to mu juz kilka dni ze rudosterki to papugi stadne i lepiej sie czują w swoim towazystwie jezeli niesą zbyt uczłowieczone ja zakpiłem samca od maciejqa i jest boski prubuje powiedziec co jest , macha głową jak chce jesc i gada sam do siebie jak w budce siedzi ale jak mnie niema dze sie cały czas! nawołując partnerki choc jest oswojony więc on sie zdecydowac niemoze ludzie trzymajcie mnie bo w szkole go zatłuke
dotego to konury jak będom miały kiepski dzien to jego mama za okno chyba je wyzuci.a moi sąsiedzi juz sie skarzą a mam go od 4 dni bo dze sie w srodku nocy
Połączyłam oba posty
dotego to konury jak będom miały kiepski dzien to jego mama za okno chyba je wyzuci.a moi sąsiedzi juz sie skarzą a mam go od 4 dni bo dze sie w srodku nocy
Połączyłam oba posty
Ostatnio zmieniony ndz wrz 05, 2010 03:49 przez lorysa, łącznie zmieniany 1 raz.
większego dupka niż ja na pewno już w necie nie znajdziecie, nie znam się na niczym i handluje ptakami.
-
- Zbanowany
- Ptaki które hoduję: kozy,nimfy,aleksandretty,faliste
glizda jak cos to ja mam duzo kontaktów ludzi co mają młode rudosterki to jak cos to ci moge na gg podac.mam do ciebie prośbe ale to na gg ja będziesz .a ja polecam koledze łąkówki bo nic większego to na jego koszt i wymagania to niema
większego dupka niż ja na pewno już w necie nie znajdziecie, nie znam się na niczym i handluje ptakami.