Nieoczekiwana zmiana....

(-Takie właśnie Forum jest duzo lepsze niż niejedna fachowa literatura z którą powinie każdy zapoznac sie przed zakupem papugi oraz systematycznie po zakupie -co umozliwi dużo lepsze warunki życia naszej żako-)

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

navara
Ptaki które hoduję: żako
Kontakt:

Nieoczekiwana zmiana....

Post autor: navara » wt kwie 27, 2010 17:06

:-? Po długim czasie przyjechała do mnie dlugo oczekiwana żakusia. Zawsze marzyłam o takim ptaku, zaczynałam od aleksandret. Jest u mnie dopiero tydzień więc nie mogę oczekiwać zbyt wiele,lecz jestem lekko rozczarowana. Żakusia uwielbia mojego męża, a mnie.....poprostu dziobie przy jakiejkolwiek okazji. Staram się nie wchodzić jej w drogę.
Ma ok 8 miesięcy. Poradżcie, może przesadzam i powinnam być cierpliwa?Czy kiedyś się to zmieni? Przychodzi do mnie jak widzi że coś dobrego na talerzyku jest i na tym się kończy.

szu_ger
Ptaki które hoduję: różne

Post autor: szu_ger » wt maja 18, 2010 13:06

Nie tylko powinnaś, ale i musisz być cierpliwa. Teraz już raczej nie masz odwrotu... Powoli, małymi kroczkami. Poczytaj, w necie pełno tematów o oswajaniu. Życzę powodzenia.

Awatar użytkownika
JC
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: gołębie egzotyczne, papugi małe i srednie, zeberki
Kontakt:

Post autor: JC » wt maja 18, 2010 17:00

Wydaje mie się że masz chyba szczęście. Za 2- 3 lata powinno się zmienić, jak dojrzeje płciowo. Wtedy będzie atakowała męża a z Tobą będzie chciała stworzyć parę. Wiem, że to co napisałem wyglada na żart, ale tak to najczęściej wygląda :-D

Awatar użytkownika
Robi
Ptaki które hoduję: zako ary lorysa gorska
Kontakt:

Post autor: Robi » wt maja 18, 2010 20:06

Zart, zartem,ale to nie tylko dzieje sie z zakusiami....tylko jak ma nawara przetrzymac ten okres ?
Nie chce sie powtarzac i opisywac problemy z oswajaniem poniewaz jest naprawde wiele w postach na ten temat.
Gdy bedziesz chciala napisac do mnie i zapytac o "cos" czego moze niezbyt jasno opisano napisz moze sprobuje Ci pomoc.
Mam moze niezbyt "wielkie" ale "male" doswiadczenie z 3 zaczkami, ktore, znalazly sie pod moja opieka w wieku 5 miesiecy.
Pozdrawiam
Lidia
Lidia

navara
Ptaki które hoduję: żako
Kontakt:

Post autor: navara » śr maja 19, 2010 21:42

Witam kochani! Bardzo dziękuję za słowa otuchy.Od tamtego czasu troszkę minęło,
mój mały pędraczek biega po podlodze, uwielbia patrzeć co gotuję, nauczyłyśmy się wchodzić do klatki na noc. Tak samo cieszy się na widok męża ale mąż wychodzi i zostajemy same. Ma swoje humory, czasem jest śpiąca, ale głaskamy już piórka i więcej mówimy. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Pozdrawiam wszystkich użytkowników sewisu!

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Zakup transport- oswajanie i socjalizacja żako-”