spray odpowiednio użyty jako odstraszacz na skubanie się pap

Pamiętajmy, że leczyć powinien lekarz. Porady udzielane na forum to tylko dodatkowa pomoc.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

pysia34

Post autor: pysia34 » pt kwie 30, 2010 22:16

używałam podobnych preparatów u swoich ptaków i dzięki bogu żyją i mają się świetnie :) więcej wiary w końcu to środek to tego przygotowany :)
Moja rada raz wypryskaj dobrze papugę a potem powtarzaj już krótkimi psiknięciami ze szczególnym uwzględnieniem miejsc gdzie sie skubie

Awatar użytkownika
pabloj
Ptaki które hoduję: Aleksandretty
Kontakt:

Post autor: pabloj » czw maja 06, 2010 14:51

Kupiłem ten środek od Justyny żeby czasem przypomnieć Duzi że nie wolno się skubać. W skład tego sprayu wchodzi głównie jakiś czosnkowy wyciąg - wampiry można straszyć. Zobaczymy jak będzie działał
"Ludzie stoją niżej od papug, niezależnie od wysokości żerdzi." :)
http://www.garnek.pl/pabloj/a

pysia34

Post autor: pysia34 » pt maja 07, 2010 18:20

środek jest używany na Rosołka aby się nie skubał... i zarazek :-) już się tak nie skubie. Przy najmniejszej próbie skubania wystarczy jak mu doktor mówi bo cię popryskam :) i nawet nie spojży w stronę nielicznych piór :-) Więc skutek jest :-) zamierzony :-)

szu_ger
Ptaki które hoduję: różne

Post autor: szu_ger » wt mar 27, 2012 20:05

Ponieważ psiukanie piór spray'em praktykowałam dla dwóch papug jakiś czas temu, to mogę z czystym sumieniem napisać, że POMÓGŁ. Przez smród czosnku papugi się nie skubały, dzięki czemu pióra odrastały z zabójczą prędkością :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Choroby papug-”