Dzwieki wydawane przez aleksandretty.
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- pabloj
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty
- Kontakt:
Moja dziewczyna kupiła ostatnio Alekse Większą i wydaje z siebie taki nietypowy dźwięk, którego nie możemy rozszyfrować, a mianowicie gdy się do niej niekiedy zbliży twarz lub dłoń a ona sobie spokojnie siedzi na żerdzi (i tylko wtedy) to robi tak: otwiera dziób na całego, pochyla się ruszając głową na boki i wydaje z siebie coś w rodzaju niskiego, dość długiego "łałrrrr....". Co to może oznaczać? Czy on próbuje straszyć, a może coś innego ?
"Ludzie stoją niżej od papug, niezależnie od wysokości żerdzi." :)
http://www.garnek.pl/pabloj/a
http://www.garnek.pl/pabloj/a
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta
Moja aleksa od południa skrobie dolną częścią dzioba o górną. Tak jakby coś ją uwierało. Odgłos tej czynności przywodzi na myśl gryzienie kości przez psa, robi to głośno i często. Nie mogę sprawdzić czy nie ma czegoś w dziobie bo jeszcze nie jesteśmy ze sobą tak blisko. Martwię się a odgłos przyprawia mnie o ciarki.
Ostatnio zmieniony czw cze 20, 2013 11:15 przez Damian, łącznie zmieniany 2 razy.
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
-
- Ptaki które hoduję: nic
Witam, od kilku dni mam problem z moim ptaszorem. W środku nocy ni z gruchy ni z pietruchy papuga zaczyna się wydzierać. Nie jest to ćwierkanie takie jak w ciągu dnia, tylko wrzask taki jaki wydają z siebie kiedy się boją. W ciągu dnia papuga zachowuje się normalnie, je, pije bez zmian. W klatce też nic nie miał zmieniane. Czym może być spowodowane takie zachowanie?? Zawsze jak robiło się ciemno to wchodził do klatki i szedł spać...a teraz od kilku dni zaczyna krakać jak wrona
nie powiem jest to trochę uciążliwe, bo wiadomo w nocy cisza, a taki wrzask tak się niesie, że chyba pół bloku budzi się przez te wrzaski
a chciałam jeszcze dodać, że nie mam innych zwierząt więc nie ma możliwości, żeby do pokoju wszedł np kot czy jakieś inne zwierzę i papug by się wystraszył.

a chciałam jeszcze dodać, że nie mam innych zwierząt więc nie ma możliwości, żeby do pokoju wszedł np kot czy jakieś inne zwierzę i papug by się wystraszył.
- sqrczybyk
- Ptaki które hoduję: Żako Kongijskie, Kakadu żółtolica
- Kontakt:
Teraz jest bardzo ciepło,a co za tym idzie latają małe muszki "owocówki"... na wieczór zabieraj wszelkie owoce z miski w klatce i wstaw ją pustą,umytą-jeśli tego nie robiłaś dotychczas- one mogą latać w nocy co powoduje lęk u ptaka. Wiem,że to śmiesznie wygląda,lecz nie opisałaś nic z w/w sytuacji. Mnie podobnie wkurza jak nad uchem lata mi komar... wstaję i poluję na niego 

-
- Ptaki które hoduję: nic
- marcin1987
- Ptaki które hoduję: Żako, Kragen, Nimfa, Aleksandretta
- Kontakt: