Woliery - budowa

Odpowiednie pomieszczenia to podstawa dla zdrowia ptaków. Spędzają tam całe życie.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

MisiekPapuga
Ptaki które hoduję: Rozelle, Aleksandretty, Ary, Kakadu, Rudosterki, i parę innych
Kontakt:

Post autor: MisiekPapuga » śr lip 22, 2009 20:39

Ja mam takie ogromne ciężkie miski porcelanowe... mialem ten sam problem - teraz dały sobie spokój. Miski w Prerovie na gieldzie kupilem
www.CentrumHodowlane.pl oraz www.hodowlapapug.com - nowa odsłona strony - po przeczytaniu forum zapraszam również do mnie;)

essex1
Ptaki które hoduję: mnicha

Post autor: essex1 » śr lip 22, 2009 20:50

Dla duzych papug miski metalowe sa z wypustkami z bokow,wciska sie w obrecz z oporem i jeszcze przekreca.Mam taka jedna,nieraz ja mam klopot z wyciagnieciem ;-) .Warto poszukac takich.
Pozdrawiam. Artur

MisiekPapuga
Ptaki które hoduję: Rozelle, Aleksandretty, Ary, Kakadu, Rudosterki, i parę innych
Kontakt:

Post autor: MisiekPapuga » śr lip 22, 2009 21:21

Obrazek
Obrazek
Obrazek
teraz wziąłem się za środek budynku i elewacje... masakra w ten upał.
www.CentrumHodowlane.pl oraz www.hodowlapapug.com - nowa odsłona strony - po przeczytaniu forum zapraszam również do mnie;)

MisiekPapuga
Kontakt:

Post autor: MisiekPapuga » ndz lis 01, 2009 15:02

Dawno tu nic nie dorzuciłem;) - a przeciez sporo się zmieniło:)
Woliera dla większych już ukończona, zmieni się odrobinę tylko wystrój- planuje zaakcentowac motyw wody w wolierze (może jakaś kaskada w której mogły by sie kąpać papugi... Co do budynku to troszkę nas to przerosło... ale daliśmy radę. Początkowo mieliśmy budować tylko jedno pomieszczenie hodowlane ale jak to u nas stwierdziliśmy że od razu zrobimy cztery.. ech// obecnie czeka nas jeszcze tynkowanie środka i instalacja elektryczna w wolierze Wielkich bo okna i drzwi wprawione. Problemem pozostają okienka wlotowe (brak pomysłu na sposób ich wykonania tak aby umożliwić ich otwieranie bez wchodzenia do pomieszczenia ale prędzej czy później coś sie wymyśli - gdyby ktos z forumowiczów miał pomysł lub już wcześniej coś takiego stosował bardzo prosimy o kontakt:) Stara stajnia już wyflizowana - drobne prace wykończeniowe i rozpoczniemy spawanie wolier.
w czasie prac
Obrazek

Obrazek

po:)

Obrazek

Woliera wielkich w budowie.
Obrazek

No i ogólny widok

Obrazek

wiktor88
Ptaki które hoduję: Nimfy, Amadyny Wspaniałe, Papuziki, Srebrnodziobki (4 x 1 para :) )
Kontakt:

Post autor: wiktor88 » sob sty 02, 2010 18:37

Odświeżę temat, przymierzam się do budowy klatki skrzynkowej dla amadyn (85X65X35) dł.Xwys.Xgł. i też byłbym zainteresowany jakimś ładnie zrobionym i w miarę dobrze wyglądającym frontem.

Czy ktoś się orientuje czy na łódzkiej giełdzie jest ktoś, kto mógłby takie coś sprzedawać? :)

Awatar użytkownika
WOJTEKZ
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
Kontakt:

Post autor: WOJTEKZ » sob sty 02, 2010 18:46

Na naszej giełdzie można dostać różnego rozmiaru fronty, można też podać swoje wymiary, to zrobią na zamówienie.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455

szkot
Ptaki które hoduję: amadyny wspaniałe
Kontakt:

Post autor: szkot » sob sty 02, 2010 19:26

Zgadza się!Ja w Łodzi zamowiłem trzy fronty do klatek i czekałem na nie dwa tygodnie wiec bardzo szybko zostały zrobione i naprawde niewiele zapłaciłem.Mysle ze tym rozmawiarem wiecej niz 30 złotych nie zapłacisz.
Nawet z resztek świni powstaje pyszny hod dog!

Awatar użytkownika
haaszek
Ptaki które hoduję: papużki faliste
Kontakt:

Post autor: haaszek » sob sty 02, 2010 19:52

coco39 pisze:Tak jest producent na giełdzie w Pszczynie.Zrobi fronty na dostarczony wymiar nie ma żadnego problemu.
Jak znajdę nr tel. to go wkleję ale nie wcześniej jak w okolicach niedzieli.

jeśli można prosić o ten numer.
Znajoma przymierza się do budowy dużych klatek i szuka właśnie frontów.

wiktor88
Ptaki które hoduję: Nimfy, Amadyny Wspaniałe, Papuziki, Srebrnodziobki (4 x 1 para :) )
Kontakt:

Post autor: wiktor88 » sob sty 02, 2010 19:53

Ok, w takim razie muszę się tam zakręcić za tym frontem:) z pozostałymi ściankaimi chyba nie będzie problemu, jakoś, z pomoca taty, sam sobie zmontuję:)

Niby znalazłem na allegro coś takiego
ale cena jest trochę odstraszająca:) a aż tak "odpicowana" klatka (wysuwana budka i diody led) nie jest mi na razie potrzebna :-)

A w jakie dni i w jakich godzinach jest łódzka giełda i jaki tam jest adres?

Awatar użytkownika
WOJTEKZ
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
Kontakt:

Post autor: WOJTEKZ » sob sty 02, 2010 20:01

To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455

Awatar użytkownika
dzem3
Ptaki które hoduję: aleksandretty obrożne zielona i niebieska

Post autor: dzem3 » ndz sty 03, 2010 18:24

Witam!

Czy moglibyście podać namiary na firmę lub ludzi, którzy zajmują się sprzedażą takich frontów na wymiar? Po przeanalizowaniu kosztów zakupu rolki 25 mb za 315 zł dochodzę do wniosku, że dużo ponad połowę rolki mi zostanie i co z tym później zrobić? Czekam na jakieś konkretne namiary za co z góry serdeczne dzięki!!!
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wojtek
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: Senegalki
Kontakt:

Post autor: wojtek » ndz sty 03, 2010 18:49

Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.

Awatar użytkownika
coco39
Ptaki które hoduję: papugi
Kontakt:

Post autor: coco39 » ndz sty 03, 2010 21:06

Z tego co udało mi się dowiedzieć o ile się nie mylę to na giełdzie w Pszczynie gość sprzedaje w takich wymiarach fronty po 8,00zł ale można będzie to sprawdzić

haaszek pisze:jeśli można prosić o ten numer

zamieszczę jeszcze dziś lub jutro (gdy go dostanę bo mój notes gdzieś się zawieruszył) kontakt z sprzedającym na giełdzie w Pszczynie
Pozdrawiam
ArekP
http://arek-papugi.eu/

Awatar użytkownika
coco39
Ptaki które hoduję: papugi
Kontakt:

Post autor: coco39 » ndz sty 03, 2010 22:02

haaszek pisze:jeśli można prosić o ten numer

dzem3 pisze:Czy moglibyście podać namiary na firmę lub ludzi, którzy zajmują się sprzedażą takich frontów na wymiar?

Wyszyński Jacek tel.32 292 77 78
ul. Gacka 46 Sosnowiec - Klimontów

prowadzi też sprzedaż wysyłkową na terenie całego kraju.
Pozdrawiam
ArekP
http://arek-papugi.eu/

MisiekPapuga
Kontakt:

Post autor: MisiekPapuga » czw sty 14, 2010 12:13

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
nowe fotki z remontu... na szczęście już coraz bliżej końca.

MisiekPapuga
Kontakt:

Post autor: MisiekPapuga » śr lut 03, 2010 20:10

Obrazek
Obrazek
ptaki w nowych wolierach:
Obrazek
Obrazek

wiktor88
Kontakt:

Post autor: wiktor88 » śr lut 17, 2010 21:00

prowadzi też sprzedaż wysyłkową na terenie całego kraju.

A w jaki sposób można zamówić taki front? bo strona, która jest podana w ostatnim numerze nowej exoty - www.animal.skip.pl nie chce mi się otworzyć.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
haaszek
Ptaki które hoduję: papużki faliste
Kontakt:

Post autor: haaszek » śr lut 17, 2010 21:53

W poprzednim poście coco39 podał numer telefonu. I właśnie telefonicznie moja znajoma zamówiła takie fronty.

pysia34

Post autor: pysia34 » pn mar 01, 2010 16:24

no pieknie jest a i tak was powale jak zrobię swoją wolierkę dla kakadu i lor :)
zaczęłam już ale z uwagi na pogodę trochę to jeszcze potrwa
na razie ogólny opis:
woliera dziewięciokątna, trzy ścianki cegła klinkier z wykończeniem do wewnątrz dla osłony i tym samym trzy (lub 5) elementy dachu pełnego (od muru) pozostałe ścianki siatka 19x19m podwójnie na grubość słupka 7cm to samo na dachu
roztrząsaliśmy podłogę z mężem , ja jestem za płytką on za żwirem musimy znależć kompromis :) woliera w zasadzie ma być tylko jako sezonowa, zimę papugi będą i tak spędzały w domu

na razie wrzucam kurnik z gołębnikiem

http://www.garnek.pl/pysia34/8785593/kurnik-i-golebnik

MisiekPapuga
Kontakt:

Post autor: MisiekPapuga » wt lip 27, 2010 10:32

No nie wiem pysia nie wiem.... ale żeby podkręcić troszkę to podsyłam świeżo budowany Rudosterkowy pawilon :)
W wolierze wysiej trawę albo wysyp piaskiem z własnego przykrego doświadczenia wiem że betonowe twarde podłoże kończy się tragicznie dla młodych wyfruwających z gniazda
Pozdrowienia:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Klatki woliery i szklarnie dla aleksandrett.”