-Akwarystyka-moje akwarium-
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Agness
- Ptaki które hoduję: nie posiadam
wacek667 pisze:nigdy nie rób zdjęć akwariów z fleshem
ups nie wiedzialam
Akwarium jak pisalam bedzie wieksze i robione od nowa ze wzgledu na zmiane lokum
co do Tylu chodzi hm nie znam sie o tlo dekoracje akwarium ? gotowa dekoracja zakupiona w zoologicznym
Zdjecia nie najlepsze raz wlasnie ze z lampa wyszly brzydkie a bez tez kiespko wyjda bo ciemno
Po przeprowadzce zrobie nowe w calosci bedzie w jasnym miejscu wiec i zdjecia powinny wyjsc lepsze
to z daleka jeszcze zrobilam
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Ja je znam pod nazwą -GLONOJAD.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- wacek667
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty obrożne, nimfy
- Kontakt:
glonojad to nazwa zwyczajowa nie lubię gdy ktoś tak mówi na te ryby. Dla mnie to jest zbrojnik niebieski który prawie w ogóle nie żywi się glonami
Pokazał bym Wam swoje nowe akwa, ale założyłem je 2 dni temu i efekt nie jest zbyt zadowalający trzeba poczekać ze 2 miesiące aż roślinki się rozrosną. Aha akwa dla kosiarek jest zdecydowanie za małe bardzo dobrze, że myślicie nad zmianą lokum 

Mawiano mi albo rybki albo akwarium. No cóż wybrałem papugi.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Wacek , masz rację z nazwą Zbrojnik Niebieski , Glonojad to już nazwa przedwojenna

To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Zbrojnik to poprawna nazwa , są jeszcze inne ryby akwariowe które nazywają się Glonojady , jednak mają one zupełnie inny wygląd niż Zbrojnik.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
- Kor17nel
- Ptaki które hoduję: Faliste, kanarki
- Kontakt:
Tak dokładnie glonojad jest to nazwa powszechnie przyjęta i używana, heh nawet w zoologicznych juz uzywają tej nazwy.
Eh ja też miałem akwarium, tzn potem tata przeją bakcyla i zaczoł hodować swoje rybki min dyskowce.. jednak z powodu remontu jakiś rok temu muslieliśmy sprzedać rybki i zaprzestać tego hobby, ale akwarium jeszce stoi na tarasie i czeka wytrwale ;)
Eh ja też miałem akwarium, tzn potem tata przeją bakcyla i zaczoł hodować swoje rybki min dyskowce.. jednak z powodu remontu jakiś rok temu muslieliśmy sprzedać rybki i zaprzestać tego hobby, ale akwarium jeszce stoi na tarasie i czeka wytrwale ;)
-
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta obrożna
No to ja pokaże Wam moją ostatnią aranżację:
Więcej można zobacyzc na moim fotologu www.aqua-nature.fotolog.pl

Więcej można zobacyzc na moim fotologu www.aqua-nature.fotolog.pl
- wacek667
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty obrożne, nimfy
- Kontakt:
Uzzi widać znasz się na rzeczy ale to akwa mnie nie urzekło. Nie wiem niby ładne zadbane ale nie ma w sobie tego czegoś. Oczywiście nie będę go porównywał do mojego, bo to niebo a ziemia(tzn twoje 10000000x lepsze). Mam pytanie to tylko aranż czy udaje ci się coś takiego utrzymać.
Mawiano mi albo rybki albo akwarium. No cóż wybrałem papugi.
-
- Ptaki które hoduję: Rudosterka
No Uzzi, moje pelne uznanie !
sam zrobilem cos podobnego w akwa 60l, niestety zostalo na starym mieszkaniu, teraz musze sie przymiezyc do 150-200l, jak zrobie to pokaze, ale pewnie dopiero na wiosne
jesli chodzi o glony to rewelacyjne sa Otoski, male rybki w srebrno czarne paski, ale wykonuja swoja robote rewelacyjnie, a do utrzymania ekosystemu polecam krewetki amano i czerwone, tylko uwaga bo czerwone mnoza sie w postpie geometrycznym
sam zrobilem cos podobnego w akwa 60l, niestety zostalo na starym mieszkaniu, teraz musze sie przymiezyc do 150-200l, jak zrobie to pokaze, ale pewnie dopiero na wiosne
jesli chodzi o glony to rewelacyjne sa Otoski, male rybki w srebrno czarne paski, ale wykonuja swoja robote rewelacyjnie, a do utrzymania ekosystemu polecam krewetki amano i czerwone, tylko uwaga bo czerwone mnoza sie w postpie geometrycznym

- Raffy
- Ptaki które hoduję: Mała australia
Uzzi a ty co tu robisz :D Przerzuciles sie na hodowle ptakow? ;) Kope lat
Wszystkie moje baniaki też są na ziemi ogrodowej, ziemia w akwarium to bezproblemowe hobby... i kazdemu taki sposob polecam
Kosiarka to nazwa handlowa, one są GRUBOWARGAMI (tak jak grubowargi dwubarwne i zielone (zwanymi labeo w sklepach), są jeszcze grubowargi złote itp. itd. ;) )
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grubowarg_syjamski tu masz więcej info jakby cos ;)

Wszystkie moje baniaki też są na ziemi ogrodowej, ziemia w akwarium to bezproblemowe hobby... i kazdemu taki sposob polecam

wacek667 pisze:To chyba są kosiarki a nie grubowargi chyba że to synonimy
Kosiarka to nazwa handlowa, one są GRUBOWARGAMI (tak jak grubowargi dwubarwne i zielone (zwanymi labeo w sklepach), są jeszcze grubowargi złote itp. itd. ;) )
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grubowarg_syjamski tu masz więcej info jakby cos ;)
Trochę tego jest ;)
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
szkot pisze:Hmmm ok co do zbrojnika niebieskiego zgodze sie,ale ...glonojad syjamski?Nie słyszałem by jakos inaczej go nazywano!
Ja słyszałem, ale to nazwa dla dwóch różnych glonojadów.
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...